Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turşu aşermenin bazı nedenleri:
- Hormonal değişiklikler 123. Hamilelik sırasında hormon seviyelerindeki değişimler, yiyecek tercihlerini etkileyebilir 23.
- Tat değişiklikleri 23. Hamilelik sırasında tat alma duyusu değişebilir ve ekşi veya tuzlu yiyecekler çekici gelebilir 23.
- Elektrolit dengesizliği 2. Bulantı ve kusma gibi belirtiler, vücuttan sıvı ve elektrolit kaybına neden olabilir 2. Turşu, yüksek tuz içeriği nedeniyle sodyum sağlar ve bu da elektrolit dengesini desteklemeye yardımcı olabilir 2.
- Mineral ihtiyacı 25. Turşu, fermente edilmiş sebzelerden yapıldığı için, potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir 25.
Her hamile kadının besin tercihleri farklıdır ve turşu aşerme deneyimi de buna bağlı olarak değişebilir 2.
Hamilelik sürecinde sağlıklı beslenmeye ve doktorun önerilerine uymaya özen göstermek önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: