Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En faydalı çerez olarak değerlendirilebilecek birkaç seçenek:
- Kuruyemişli çerezler: Fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler, sağlıklı yağ asitleri, antioksidanlar, E vitamini, magnezyum ve potasyum içerir 2. Bu bileşenler, kolesterol seviyesini dengelemeye yardımcı olur ve kalp damar sağlığını destekler 2.
- Yulaflı çerezler: Yulaf, doğal lif kaynağıdır 2. Lif içeren yulaflı çerezler, sindirimi destekleyerek kabızlık gibi sorunları önleyebilir ve uzun süre tok tutar 2.
- Meyveli çerezler: Kuru üzüm, kuru kayısı, hurma gibi meyvelerle zenginleştirilmiş çerezler, A, C ve E vitaminleri gibi temel vitaminler içerir 2.
- Kabak çekirdeği: Çinko, triptofan, magnezyum, omega 3 ve lif içerir 4. Bağışıklık sistemini destekler, uyku düzenini iyileştirir, kemik ve kas sağlığını, kalp sağlığını korur 4.
Çerezlerin dengeli ve ölçülü tüketilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: