Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eliminasyon yöntemi, vücudun belirli yiyeceklere karşı verdiği reaksiyonları tespit etmek için uygulanan bir beslenme planıdır 3. Bu yöntem iki aşamadan oluşur:
- Eliminasyon Aşaması: Potansiyel alerjen veya hassasiyet yaratan besinler diyetten çıkarılır ve bu süreç genellikle 2-4 hafta sürer 13. Bu aşamada yasak olan bazı yaygın gıda grupları şunlardır: süt ve süt ürünleri, gluten içeren tahıllar, yumurta, soya, fındık, şeker ve yapay tatlandırıcılar 3.
- Tekrar Tanıtma Aşaması: Eliminasyondan sonra, tek tek besinler diyete eklenir ve vücudun tepkisi gözlemlenir 13. Her besin, vücutta bir reaksiyon olup olmadığını görmek için birkaç gün arayla eklenir 3.
Eliminasyon yöntemi mutlaka bir uzman diyetisyen veya doktor gözetiminde yapılmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: