Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eliminasyon yöntemi, genellikle iki aşamadan oluşur:
- Eliminasyon Aşaması:
- Süre: Genellikle 2-6 hafta sürer 35.
- Yasaklı Gıdalar: Süt ve süt ürünleri, gluten içeren yiyecekler, yumurta, fındık ve kabuklu yemişler, deniz ürünleri, soya ürünleri, şeker ve yapay tatlandırıcılar gibi potansiyel alerjen veya hassasiyet yaratan besinler diyetten çıkarılır 15.
- İzin Verilen Gıdalar: Turunçgiller dışındaki meyvelerin çoğu, sebzelerin büyük bir kısmı, karabuğday ve pirinç gibi gluten içermeyen tahıllar tüketilebilir 35.
- Yeniden Giriş Aşaması:
- Süre: Yaklaşık birkaç hafta devam eder 1.
- Gıdaların Eklenmesi: Yasaklı gıdalar teker teker ve yavaş yavaş diyete geri eklenir 15. Her yeni gıda, 3-5 gün boyunca tüketilirken vücutta belirtiler gözlemlenir 5.
- Tepkilerin İzlenmesi: Belirtiler tekrar ortaya çıkarsa, o gıda sorunlu olarak kabul edilir ve diyetten çıkarılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: