Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Egzamayı tetikleyen bazı yiyecekler şunlardır:
- İnek sütü ve yumurta: Özellikle çocuklarda egzamayı alevlendirebilir 13.
- Gluten içeren gıdalar: Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllar bazı bireylerde egzama belirtilerini tetikleyebilir 34.
- Soya ürünleri: Soya bazlı gıdalar da egzamayı kötüleştirebilir 13.
- Deniz ürünleri: Karides, yengeç ve istakoz gibi kabuklu deniz hayvanları ile balıklar alerjen olabilir 3.
- Fındık ve yemişler: Fındık, badem, ceviz ve yer fıstığı gibi yemişler alerjik reaksiyonlara neden olabilir 3.
- Turunçgiller ve domates: C vitamini içeren bu yiyecekler egzama için masum değildir 1.
- İşlenmiş gıdalar ve rafine şeker: İltihaplanmayı artırarak egzama semptomlarını şiddetlendirebilir 2.
Egzama tetikleyicilerini belirlemek için bir uzmana danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: