Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dutun Faydaları:
- Bağışıklık sistemini güçlendirir 13.
- Sindirim sağlığını iyileştirir 13.
- Kan dolaşımını destekler 13.
- Göz sağlığını korur 13.
- Kemik sağlığını destekler 13.
- Cilt sağlığını iyileştirir 13.
- Kanser riskini azaltabilir 23.
- Metabolizmayı hızlandırabilir 3.
Dutun Zararları:
- Alerjik reaksiyonlara neden olabilir 14.
- Kan şekerini düşürebilir, bu da hipoglisemiye yol açabilir 135.
- Aşırı tüketim ishal, kabızlık ve baş dönmesi gibi sindirim sorunlarına neden olabilir 135.
- Hipertansiyonu olan kişilere önerilmez 2.
- Diyabet hastalarının her türlü dut tüketimini doktorlarıyla görüşmeleri gerekir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: