Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurulmuş gıdaların tamamen sağlıksız olduğunu söylemek yanlış bir kanı olabilir; yapılan bazı araştırmalar, dondurulma işlemi esnasındaki koşulların elverişliliğine göre besin değerlerinin korunabileceğini kanıtlamıştır 3.
Ancak, donuk köftelerin sağlıklı sayılabilmesi için:
- Katkı maddesi içermemesi gerekir 2. Raf ömrünü uzatıcı madde kullanılmayan köfteler, sağlıklı ve besleyici yapılarını koruyabilir 2.
- Doğru şekilde dondurulmuş olması önemlidir 3. Yanlış işlemler ile dondurulan besinlerin mineralleri, vitaminleri ve proteinleri dondurulma sürecinde kaybolabilir 3.
Ayrıca, dondurulmuş besinlerin sadece bir kerede çözdürülüp kullanılması ve çözdürülmüş besinlerin tekrar dondurulmaması gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: