16/8 aralıklı oruçta yenebilecek bazı besinler: Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, şeftali, armut, avokado. Sebzeler: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, salatalık, yeşil yapraklı sebzeler. Tam tahıllı gıdalar: Arpa, karabuğday, kinoa, pirinç, yulaf. Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı ve avokado yağı. Protein içeren besinler: Et, balık, yumurta, baklagiller, fındık. Probiyotikler: Yoğurt, kefir, az yağlı peynir. 8 saatlik yeme penceresinde dengeli ve sağlıklı bir diyet uygulanmalıdır. Yağlı yiyecekler, işlenmiş gıdalar, paketli ürünler ve alkollü içecekler aralıklı oruç sırasında önerilmez. Aralıklı oruç diyetini bir uzman eşliğinde uygulamak önemlidir.