Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Denge testi farklı yöntemlerle yapılabilir:
- Vestibüler tetkikler 23. İç kulakta yer alan denge organındaki yarım daire kanallarındaki sıvının hareketlerinin belirlenmesi için yapılır 2. Test sırasında hasta sırt üstü yatar pozisyonda olur ve kulaklara farklı ısılarda hava verilir 23. Baş dönmesi birkaç dakika sürebilir 2.
- Posturografi 23. Denge plakaları üzerinde ayakta durarak vestibüler, görsel ve somatosensor sistemlerinin koordinasyonunun test edilmesini sağlar 23.
- Dix – Hallpike manevrası 5. "Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo (BPPV)" tanısında kullanılır 5. Hasta muayene masasında otururken başı bir tarafa 45° çevrilir ve hızlıca muayene masasından başı sarkacak şekilde yatırılır, nistagmus olup olmadığı gözlenir 5.
Bazı denge testleri şu şekilde uygulanabilir:
- Romberg testi 5. Hastadan, ayakları omuz hizasında açık, kollar yanlarda serbest şekilde dik durması istenir 5. Önce gözler açık, sonra kapalı olarak ayakta durması beklenir 5.
- Tek çizgi üzerinde yürüme 5. Hastanın düz bir çizgi üzerinde, önce gözleri kapalı sonra açık olarak yürümesi istenir 5.
Denge testi öncesinde, 48 saat boyunca alkol veya uyuşturucu kullanılmaması, baş dönmesini azaltan ilaçlar alınmaması ve testten birkaç saat önce çikolata, kahve, kola ve demli çay tüketilmemesi önerilir 2.
Denge testi için bir uzmana danışılması gereklidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: