Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çok sarımsak yiyen bir kişinin vücudu, sülfür bileşiklerinin ter ve nefes yoluyla atılması nedeniyle kötü kokabilir 124. Bu koku, 24 saat sürebilir 14.
Sarımsak kokusunun şiddetini azaltabilecek bazı yiyecekler şunlardır:
- Elma, marul, nane, maydanoz gibi fenolik ve enzim içeren yiyecekler 123. Bu yiyecekler, sarımsaktaki sülfür bileşiklerine tutunarak kokusuz bir molekül oluşturur 12.
- Süt veya yoğurt 34. Yoğurdun içindeki proteinler, koku yaratan molekülleri bağlayarak sarımsağın neden olduğu kötü kokuyu azaltabilir 3.
Ayrıca, diş fırçalamak ve ağız spreyi kullanmak da sarımsak kokusunu gidermeye yardımcı olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: