• Buradasın

    Bok neden yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dışkı (bok), ince bağırsakta sindirilmeyen ve kalın bağırsaktaki bakteriler tarafından parçalanan katı veya yarı katı yiyecek artıklarından oluşur 14.
    Dışkı ayrıca şu bileşenleri de içerir:
    • Bakteriler 14. Bağırsaklarda yaşayan ve yiyecekler bağırsaklardan geçerken onlara tutunan bakterilerin çoğu yaşamaktadır 1.
    • Sindirilemeyen maddeler 1. Bitkilerde bulunan selüloz gibi maddeler dışkıda yer alır 1.
    • Bağırsak duvarlarından yırtılmış hücreler 1.
    • Su 14.
    Dışkının rengi, içindeki stercobilin adlı kimyasal nedeniyle genellikle orta ila koyu kahverengidir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bok çeşitleri nelerdir?

    Bazı bok çeşitleri: Hayalet Bok: Tuvalete bakıldığında görülemeyen bok. Temiz Bok: Tuvalette görülen ama kişiye bulaşmayan bok. Vıcık Bok: Sildikten sonra hala vücutta kalan, taharet musluğu olmayan tuvaletlerde görülen bok. Anakonda: Uzunluğu nedeniyle tuvalet fırçasıyla parçalara ayrılmadan sifonu çekmeye korkulan bok. Keçi Boku: Küçük parçalar halinde çıkan, hiç bitmeyecek gibi görünen bok. Kremamsı Bok: Çıkışının en sorunsuz ve rahat olduğu, en fazla miktarda bir anda çıkarılabilen bok çeşidi. Simge Boku/Fal Boku: Yavaş yavaş çıkıp yayıla yayıla serilen, bakılınca harfe veya simgeye benzetilebilen bok. Uyuşturucu Boku: Çok uzun sürede çıktığı için ayakları uyuşturan bok. Gökkuşağı Boku: Farklı renkteki meyve ve sebzelerin iyi sindirilemeden yenmesi sonucu oluşan bok. Bu terimler, mizahi bir bağlamda ele alınmalıdır.

    Bokun içinde ne var?

    Bokun içinde bulunan bazı maddeler: Bakteriler. Sindirilemeyen besinler. Bağırsak duvarlarından yırtılmış hücreler. Su. Ölü kırmızı kan hücreleri ve safra. Ayrıca, bok bazı parazitler ve çeşitli böcekler için uygun bir yaşam alanı olabilir.