• Buradasın

    Bokun içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A magnified, abstract view of organic matter resembling a brown, textured landscape with scattered translucent bacteria, fibrous plant remnants, and faint red blood cells under warm light.
    Bokun içinde bulunan bazı maddeler:
    • Bakteriler 14. Kakanın yaklaşık %80'i, bağırsaklarda yaşayan ve yiyecekler bağırsaklardan geçerken onlara tutunan bakterilerden oluşur 1.
    • Sindirilemeyen besinler 14. Örneğin, selüloz gibi maddeler 14.
    • Bağırsak duvarlarından yırtılmış hücreler 1.
    • Su 14.
    • Ölü kırmızı kan hücreleri ve safra 1. Bu maddeler kakaya kahverengi renk verir 1.
    Ayrıca, bok bazı parazitler ve çeşitli böcekler için uygun bir yaşam alanı olabilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bok çeşitleri nelerdir?

    Bazı bok çeşitleri: Hayalet Bok: Tuvalete bakıldığında görülemeyen bok. Temiz Bok: Tuvalette görülen ama kişiye bulaşmayan bok. Vıcık Bok: Sildikten sonra hala vücutta kalan, taharet musluğu olmayan tuvaletlerde görülen bok. Anakonda: Uzunluğu nedeniyle tuvalet fırçasıyla parçalara ayrılmadan sifonu çekmeye korkulan bok. Keçi Boku: Küçük parçalar halinde çıkan, hiç bitmeyecek gibi görünen bok. Kremamsı Bok: Çıkışının en sorunsuz ve rahat olduğu, en fazla miktarda bir anda çıkarılabilen bok çeşidi. Simge Boku/Fal Boku: Yavaş yavaş çıkıp yayıla yayıla serilen, bakılınca harfe veya simgeye benzetilebilen bok. Uyuşturucu Boku: Çok uzun sürede çıktığı için ayakları uyuşturan bok. Gökkuşağı Boku: Farklı renkteki meyve ve sebzelerin iyi sindirilemeden yenmesi sonucu oluşan bok. Bu terimler, mizahi bir bağlamda ele alınmalıdır.

    Bokun ham maddesi nedir?

    Bokun ham maddesi, insan veya hayvan vücudundan bağırsaklar yoluyla atılan besin artıklarıdır. Bu artıklar, ince bağırsakta sindirilmeyen ve kalın bağırsakta bakteriler tarafından parçalanan gıda kalıntılarını içerir.