Buradasın
Baking sodanın faydaları ve zararları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baking Sodanın (Yemek Sodasının) Faydaları:
- Mide Rahatlatıcı: Hafif aşındırıcı yapısı ve alkalik etkisi ile mide yanmasını hafifletebilir 12.
- Diş Beyazlatıcı: Diş macununa eklenerek dişlerdeki lekeleri temizleyebilir ve ağız kokusunu gidermeye yardımcı olabilir 13.
- Cilt Bakımı: Cilt üzerindeki ölü hücreleri temizleyebilir ve saç derisindeki fazla yağı arındırabilir 1.
- Doğal Temizlik: Kimyasal temizlik ürünlerine alternatif olarak kullanılarak yağ çözücü, koku giderici ve yüzey temizleyici olarak etkilidir 13.
- Böcek Isırıkları: Böcek ısırıklarının neden olduğu kaşıntıyı hafifletebilir 12.
Baking Sodanın Zararları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Aşırı Kullanım: Gereğinden fazla tüketim, mide asidini fazla nötralize ederek hazımsızlığa ve şişkinliğe neden olabilir 12.
- Tansiyon Problemleri: Sodyum içeriği nedeniyle yüksek tansiyonu olan bireylerde dikkatli kullanılmalıdır 1.
- Cilt Tahrişi: Fazla ve sık kullanımda cilt üzerinde kuruluk, tahriş ve hassasiyet oluşturabilir 1.
- Böbrek Hastaları: Böbrek yetmezliği olan hastalarda elektrolit dengesini bozabileceğinden kontrollü kullanılmalıdır 1.
- İlaç Etkileşimleri: Bazı ilaçlarla etkileşime girebilir, bu nedenle kullanmadan önce doktora danışılmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: