Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aç bitir salamın bazı olumsuz özellikleri:
- Yüksek sodyum içeriği 13. Yüksek miktarda sodyum tüketmek, özellikle etkilerine karşı hassas olan kişilerde su tutulmasına ve kan basıncı seviyelerinin artmasına neden olabilir 13.
- İşlenmiş et ürünü olması 134. İşlenmiş etler, kanser riskinin artmasıyla ilişkilendirilen koruyucular içerebilir 134.
- Gıda kaynaklı hastalık riski 13. Salam gibi bazı et ürünleri, zararlı patojenlerle kontaminasyona karşı daha hassastır ve bu durum gıda zehirlenmesine yol açabilir 13.
Sağlıklı bir beslenme düzeni için, salam gibi işlenmiş et ürünlerinin sınırlı miktarda tüketilmesi ve yerine daha sağlıklı protein kaynaklarının tercih edilmesi önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: