Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ancak, bu değer şu faktörlere bağlı olarak değişebilir:
- Şarabın alkol oranı: Alkol oranı yüksek şaraplar, düşük alkol oranlı şaraplara göre daha fazla promil yükselmesine neden olur 1.
- Yudumun büyüklüğü: Büyük bir yudum, küçük bir yudumdan daha fazla promil yükselmesine neden olur 1.
- Kişinin kilosu ve metabolizması: Kilolu kişiler daha fazla kan hacmine sahip olduğu için alkol kanda daha fazla seyrelir ve hızlı metabolizmaya sahip kişiler alkolü daha hızlı metabolize eder 1.
- Midedeki yiyecek durumu: Midede yiyecek varsa, alkolün emilimi yavaşlar ve bu da promilin daha geç yükselmesine neden olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: