Oksitosin içeren bazı yiyecekler şunlardır: 1. A ve B grubu vitaminleri içeren besinler: Havuç, balık, süt ürünleri, ıspanak, pırasa ve maydanoz. 2. Düzenli su tüketimi: Günde 8 bardak su içmek oksitosin hormonunu artırır. 3. Taze meyve ve sebzeler: Muz başta olmak üzere tüm meyve çeşitleri ve bağırsak dostu sebzeler. 4. Protein kaynakları: Yumurta, kırmızı et, tavuk, hindi eti, mercimek, nohut, fasulye, soya fasulyesi, fıstık ezmesi, kabak çekirdeği, ay çekirdeği. 5. Acı kırmızı biber: İçeriğindeki kapsaisin maddesi sayesinde oksitosin seviyesini yükseltir. 6. Omega-3 içeren besinler: Balık, zeytin ve zeytinyağı, ceviz. 7. Tahıllar: Arpa, buğday ve çavdar gibi tahıllar.