• Buradasın

    Yağlama için hangi istasyona gidilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yağlama için hangi istasyona gidilmesi gerektiği bilgisine ulaşılamadı. Ancak, İstanbul'da yağlama hizmeti veren bazı oto yıkama istasyonları şunlardır:
    • Yorgunlar Oto Alt Yıkama Yağlama 1. İstanbul'da bulunmaktadır 1.
    • Akinlar 1 Oto Yıkama ve Yağlama İstasyonu 3. İstanbul, Ataşehir'de yer almaktadır 3.
    Ayrıca, Hacılar Oto Yıkama Yağlama Servisi de İstanbul'da hizmet vermektedir 2.
    Yağlama için gidilecek istasyon hakkında daha fazla bilgi almak için yerel rehberlere veya ilgili işletmelerin web sitelerine başvurulması önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yağlama sistemi nasıl çalışır?

    Yağlama sistemi, içten yanmalı motorlarda parçaların sürtünmesini azaltarak aşınmayı ve ısınmayı önler. Çalışma prensibi: 1. Karterde Birikim: Motor yağı, motorun en alt kısmı olan karterde birikir. 2. Pompa ile Dağıtım: Yağ pompası, yağı karterden emerek yağlama gereken tüm bölgelere basınçlı bir şekilde iletir. 3. Yağlama: Yağ, kanallar ve delikler aracılığıyla egzantrik mili yatakları, subap yayları, pistonlar ve krank mili gibi parçalara ulaşır. 4. Geri Dönüş: Yağlama görevini tamamlayan yağ, yer çekimi etkisiyle ve geri dönüş hattı aracılığıyla kartere geri döner. Bu döngü, motor çalıştığı sürece devam eder.
    A warm, sunlit Turkish kitchen with a wooden table covered in flour, where hands knead soft dough beside bowls of minced meat, chopped onions, and red pepper, while a traditional sac griddle heats nearby.

    Yağlama nasıl yapılır?

    Yağlama (Kayseri yağlaması veya şebit olarak da bilinir) yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 4 su bardağı un, yarım su bardağı ılık su, bir su bardağı ılık süt, bir yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı instant maya, bir tatlı kaşığı toz şeker. İç harç için: 350 gram kıyma, üç adet rendelenmiş domates, bir buçuk yemek kaşığı domates salçası, bir adet soğan, bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı tuz, yarım su bardağı su, bir adet köy biberi. Yapılışı: 1. Hamurun hazırlanması: Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın. 2. Mayalanma: Temiz bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktarın. 3. Bezelerin hazırlanması: Mayalanan hamurdan bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın. 4. İç harcın hazırlanması: Soğanları küp küp doğrayın. 5. Birleştirme: Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın. 6. Servis: Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve yağlamayı dilimleyerek servis edin. Yağlama yaparken, hamurun iyi mayalanması, kıymalı harcın lezzetli olması ve pişirme sırasında hamurun tam kıvamında olması gibi püf noktalara dikkat edilmelidir.