• Buradasın

    Victor Hugo hangi akıma mensuptur ve neden?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Victor Hugo, romantizm akımına mensuptur 125.
    Hugo, gençliğinde François-René de Chateaubriand gibi romantizmin öncü yazarlarından etkilenmiştir 12. Hugo, önceleri şiirle başladığı yazı hayatını, ilk kurgu romanı olan Bir İdam Mahkûmunun Günlüğü ile sürdürmüş ve bu eser, kült eseri Sefiller'in öncüsü olarak kabul edilmiştir 2.
    Hugo'nun romantizm akımına mensup olmasının bazı nedenleri şunlardır:
    • Duyguların yansıması 2. Romantizm akımında edebiyatta en çok ağırlık verilen konu duygulardır 2.
    • Farklı sosyal sınıflara yer verme 2. Romantizm akımı yazarları, romanlarında iyi ve kötünün çatışmasını ele almakta ısrarcıdır ve her sınıftan farklı insanlara eserlerinde yer verirler 2.
    • Sade dil kullanımı 2. Romantizm akımı yazarları, ağır bir dil yerine sade ve gündelik dilde yazmayı severler 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Victor Hugo'nun ilham kaynağı nedir?

    Victor Hugo'nun ilham kaynakları arasında François-René de Chateaubriand, Walter Scott ve William Shakespeare gibi önemli yazarlar bulunmaktadır. Ayrıca, Hugo'nun doğa, özgürlük, vatan sevgisi gibi temalar üzerine düşünmeleri ve 1848 devrimleri gibi sosyal ve politik olaylar da eserlerine ilham vermiştir.

    Victor Hugo'nun gençliği nasıldı?

    Victor Hugo'nun gençliği, siyasi ve sosyal karmaşıklıkların hakim olduğu bir dönemde geçti. Aile Hayatı: Hugo, Besançon'da, serbest fikirli bir cumhuriyetçinin oğlu olarak doğdu. Eğitim ve İlk Eserler: 1815-1818 yılları arasında hukuk eğitimi aldı. İlk Romanı ve Evlilik: İlk romanı "Han d’Islande" 1823'te çıktı. Hugo, gençliğinde kral yanlısı bir görüşe sahipken, 1848 Devrimi'nden sonra Cumhuriyetçiliği ve özgür düşünceyi desteklemeye başladı.

    Victor Hugo hangi şiir anlayışı?

    Victor Hugo, romantizm şiir anlayışının önde gelen temsilcilerinden biridir.

    Victor Hugo neden sürgün edildi?

    Victor Hugo, III. Napolyon'un 1851'deki askerî darbesi nedeniyle sürgüne gönderilmiştir. Hugo, darbeyi gerçekleştiren III. Napolyon'u vatana ihanetle suçlamış, ona karşı direniş hareketi örgütlemeye çalışmış ve bu nedenle önce Brüksel'e, ardından Jersey'e kaçmıştır. Sürgün döneminde, Napoléon le petit (Küçük Napoléon, 1852) ve Histoire d’un crime (Bir Suç Hikâyesi, 1877) gibi hiciv eserleri yazmıştır. III. Napolyon 1859'da genel af ilan ettiğinde, Hugo'nun Fransa'ya dönme fırsatı doğmuş, ancak o sürgünde kalmayı tercih etmiştir. Hugo, ancak 1870'te, iktidar değişip Üçüncü Cumhuriyet kurulduktan sonra Fransa'ya dönmüştür.