Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Servis yapan kişiye farklı unvanlar kullanılabilir:
- Garson 3. Lokanta veya kafelere yemek ya da bir şeyler içmek amacıyla gelen müşterilere hizmet etmekle yükümlü olan ve onların masalarına bakan servis görevlisidir 3.
- Servis personeli 25. Restoran, otel, kafe gibi işletmelerde salonu ve masayı düzenleyen, misafiri karşılayan, yiyeceklerin ve içeceklerin muhafaza edilmesinden ve taşınmasından sorumlu olan ve servis sonrası işleri yürütmekle görevli çalışandır 25.
- Waiter 3. İngilizce kökenli bir kelime olup, pastane, lokanta ve restoran içerisinde çalışan, servis yapan kişilere verilen isimdir 3.
- Komi 3. Restoranların mutfak ya da servis kısmında çalışıp, aşçı ve garsonlara yardımcı olan kişidir 3. Servis komisi ve mutfak komisi olarak iki çeşit komi bulunur 3.
Ayrıca, servis yapan kişiye "servis elemanı" da denebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: