Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peçete katlama sanatı için birkaç temel teknik şunlardır:
- Üçgen Katlama: Peçeteyi çaprazdan ikiye katlayın, köşeleri tek noktada birleştirin 1. Peçeteyi ters çevirip tekrar ikiye katlayarak elde ettiğiniz üçgeni, iki ucu tabağa gelecek şekilde oturtun 1.
- Düz Yelpaze: Peçeteyi uzunlamasına ikiye katlayın, alt kenarından başlayarak yarısına kadar akordeon yapın 1. Daha sonra peçeteyi ikiye katlayarak pileli kısmı dışarıda bırakın, pilesiz kenarları üst köşelerinden çapraz olarak pileli bölüme kadar katlayın 1.
- Kadehte Yelpaze: Peçeteyi uzunlamasına ikiye ve daha sonra plise yaparak akordeon şeklini vermek için katlayın 1. Peçetenin altını üçte bir ölçüsünde ikiye katlayın, alt kısmı kadehe/bardağa yerleştirin ve üst katlarını yelpaze gibi açın 1.
- Papyon Tarzı: Peçeteyi dikey olacak şekilde iki kere ikiye katlayın, karşılıklı iki ucu merkezde buluşturun 3. Peçeteye uygun kalın kurdele ipi ile ortadan büktüğünüz peçeteye halka yaparak kullanabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: