Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peçetelik peçete katlama için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Peçeteyi açık halde masaya serin 1.
- Alt kenarından tutup yukarı doğru katlayın 1.
- Sağdan sola doğru bir kat daha yaparak kare haline getirin 1.
- Karenin sol üst köşesi açıkta kalmış olmalı 1. Bu köşeden tutup bir peçetenin bir yaprağını sağ alt köşeyle hizalanacak şekilde aşağı doğru katlayın 1.
- Peçetenin arka yüzünü kendinize çevirin ve peçete eninin üçte birlik kısmını sağdan sola doğru katlayın 1. Böylece sağ alt köşede bir cep oluşmuş olacak 1.
- Peçetenin sol kenarını da sağa doğru katlayarak sol köşeyi sağdaki cebin içine geçirin 1.
- Son olarak, peçeteyi tekrar ters çevirin 1. Burada çatal ve bıçakları yerleştirmeye uygun, geniş bir cep oluştuğunu göreceksiniz 1.
Bu işlemi tabak sayısı kadar peçete için tekrarlayarak peçetelerinizi sofraya hazır hale getirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: