Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı döneminde muhallebi, tatlı kültürünün önemli bir parçası olarak yenirdi 13. Muhallebinin Osmanlı'da tercih edilmesinin bazı nedenleri şunlardır:
- Saray mutfağında özenle hazırlanması: Muhallebi, saray mutfağında farklı aromalarla zenginleştirilerek hazırlanırdı ve gül suyu, tarçın gibi malzemelerle lezzetlendirilirdi 12.
- Özel günlerde ikram edilmesi: Sünnet törenleri ve bayramlar gibi özel günlerde büyük kazanlarda pişirilerek halka ikram edilirdi 24.
- Damak tadında yeri: Halkın mutfağında da yer edinen muhallebi, birkaç malzeme ve usul değişikliğiyle günlük tüketime uygun hale getirildi 2.
- Besin değeri: Sütlü bir tatlı olması ve yüksek besin değeri nedeniyle hem saray hem de halk tarafından tercih edilirdi 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: