Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karaf, genellikle su, alkollü içecekler ve meşrubat servisi için kullanılan, sürahiye benzeyen ancak tutma yeri olmayan bir cam kaptır 13.
Karafın kullanım alanlarından bazıları şunlardır:
- Şarap servisi: Karaf, şarabın hava ile temasını artırarak aromasının gelişmesine yardımcı olur 24.
- Viski servisi: Viski karafı, içeceğin karakteristik aromasını korumaya ve lezzet profilini geliştirmeye yardımcı olur 14.
- Su servisi: Aromalı sular veya meyve parçacıklı içecekler için de karaf kullanılabilir 24.
- Dekorasyon: Şık bir karaf, sofraya estetik bir dokunuş katar 12.
- Diğer kullanımlar: Kapaklı karaf modelleri, buzdolabında kokuların içeceğe sinmesini önlerken, masada böcek ve toz gibi istenmeyen etkenleri engeller 2. Ayrıca, soğuk demleme kahve veya bitki çayı infüzyonu için de tercih edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: