• Buradasın

    İnsanları temel ihtiyaçları ile meşgul edersen kaybettikleri özgürlüğü unuturlar sözü kime ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "İnsanları temel ihtiyaçları ile meşgul edersen kaybettikleri özgürlüğü unuturlar" sözü, Portekizli yazar José Saramago'ya aittir 245.
    Bu söz, Saramago'nun "Körlük" adlı romanında yer almaktadır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hak ve özgürlük bilinci nedir?

    Hak ve özgürlük bilinci, bireylerin ve toplumların sahip oldukları haklar ile özgürlüklerin farkında olmaları ve bu hakları koruyup savunabilmeleri anlamına gelir. Bu bilinç, bireylerin toplumsal sorumluluklarını yerine getirmelerini, adaletsizliklerle mücadele etmelerini ve daha demokratik, adil ve eşitlikçi bir toplum yaratmalarını sağlar. Haklar, hukuk düzeninin insanlara sağladığı yetkilerdir ve kişi menfaatlerinin hukuk kurallarınca korunması anlamına gelir. Özgürlükler ise, insanların hiçbir insana zarar vermeden dilediği her şeyi yapabilmesine denir. Bazı temel hak ve özgürlükler: Yaşama hakkı; Kişi dokunulmazlığı; Düşünce ve kanaat özgürlüğü; Basın özgürlüğü; Eğitim hakkı; Seçme ve seçilme hakkı.

    İnsanın içinde özgürlük yoksa ne olur?

    İnsanın içinde özgürlük yoksa şu durumlar ortaya çıkabilir: Mutluluk ve huzur eksikliği. Bağımlılık ve kölelik. Saldırganlık ve şiddet. Seçeneklerin azalması. Özgürlük, zihinsel bir durum olup, ön yargılar, korkular ve bağımlılıklar gibi zihinsel engeller tarafından kısıtlanabilir.