Buradasın
İlkel çömlekçilikte fırınlama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açık ateşte fırınlama şu şekilde gerçekleştirilir:
- Seramik ürünler güneşte kurutulur 4.
- Kurutulmuş ürünler, aralarına saman ve kuru dallar konularak dizilir 4.
- Üstleri yine dal ve samanla örtülür ve baca açıklığı bırakılır 4.
İlkel fırınlarda fırınlama için ise:
- Fırın, tuğla veya kerpiçten oluşturulur ve iç duvarlar çamur ve samanla karıştırılan harçla sıvanır 5.
- Yakıt olarak, yörenin coğrafi verilerine ve geleneklere bağlı olarak çeşitli malzemeler kullanılır 5.
- Ürünler, fırına yerleştirilir ve genellikle az enerji veren yakın çevreden ulaşılabilecek pürçek, çalı gibi yakıtlar veya çırasız odunla yakılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: