Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Yaptıkları veya yapacakları ödemelerden vergi kesmeye mecbur olanlar, verginin tam olarak kesilip ödenmesinden ve bununla ilgili diğer ödevleri yerine getirmekten sorumludurlar 14.
- Bu sorumluluk, bunların ödedikleri vergilerden dolayı asıl mükelleflere rücu etme haklarını kaldırmaz 14.
- Mal alım satımı ve hizmet ifası nedeniyle vergi kesintisi yapmak ve vergi dairesine yatırmak zorunda olanların bu yükümlülükleri yerine getirmemeleri halinde, verginin ödenmesinden alım satıma taraf olanlar, hizmetten yararlananlar ve dolaylı olarak ilişkide bulunduğu tespit edilenler müteselsilen sorumludurlar 4.
Ancak, üçüncü fıkrada belirtilen müteselsilen sorumluluk, mal üreten çiftçiler ile nihai tüketiciler için söz konusu değildir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: