• Buradasın

    Tedbir kararı gizlilik kararı nasıl alınır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tedbir ve gizlilik kararı almak için 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında Aile Mahkemesine başvurulmalıdır 13.
    Gizlilik kararı için gerekli adımlar:
    1. Başvuru: Şiddet mağduru, can güvenliği endişesi nedeniyle adres, kimlik bilgilerinin gizlenmesini ve kimlik bilgilerinin değiştirilmesini talep eden bir dilekçe ile mahkemeye başvurmalıdır 13.
    2. Karar: Mahkeme, tedbir kararını en çabuk ve en kolay ulaşılabilecek yer olan Aile Mahkemesinden verir 1. Gizlilik kararı, hakim tarafından resen de verilebilir 2.
    3. Bildirimler: Mahkeme kararıyla adres ve kimlik bilgileri gizlenen mağdurun bilgileri, sistemdeki otomatik olarak gizlenir ve tüm devlet kurumlarına bildirilir 13.
  • Konuyla ilgili materyaller

    Koruyucu tedbir kararı kimler için alınır?
    Koruyucu tedbir kararı, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kişiler için alınır. Bu kişiler arasında: - kadınlar, - çocuklar, - aile bireyleri, - tek taraflı ısrarlı takip mağdurları yer alır.
    Koruyucu tedbir kararı kimler için alınır?
    Tedbir kararı varken haciz yapılabilir mi?
    Tedbir kararı varken haciz yapılması, tedbir kararının içeriğine ve türüne bağlı olarak değişir. İhtiyati haciz, para alacaklarının güvence altına alınması için mahkeme kararıyla borçlunun malvarlığına el konulmasıdır ve bir tedbir niteliği taşır. Ancak, ihtiyati tedbir durumunda, tedbir kararında özellikle ihtiyati hacizlerin de kapsanacağı belirtilmemişse, bu tedbir kararı ihtiyati haczin infazını engelleyebilir.
    Tedbir kararı varken haciz yapılabilir mi?
    Tedbir kararları sicile işler mi?
    Adli kontrol tedbiri kararları sicile işlemez.
    Tedbir kararları sicile işler mi?
    Tedbir kararı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
    Tedbir kararları, kesinleşmeden icraya konulamaz.
    Tedbir kararı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
    Tedbir kararına uyulmazsa ne olur?
    Tedbir kararına uyulmaması durumunda, şiddet uygulayan kişi hakkında zorlama hapsi kararı verilebilir. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a göre: - İlk ihlalde üç günden on güne kadar zorlama hapsi uygulanır. - Tekrarlayan ihlallerde ise zorlama hapsinin süresi on beş günden otuz güne kadar uzatılabilir. Zorlama hapsi, para cezasına çevrilemez ve ertelenemez.
    Tedbir kararına uyulmazsa ne olur?
    5395 sayılı kanun kapsamında tedbir kararları nelerdir?
    5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında alınan tedbir kararları şunlardır: 1. Danışmanlık Tedbiri: Çocuğun bakımından sorumlu olan kimselere çocuk yetiştirme konusunda; çocuklara ise eğitim ve gelişimleri ile ilgili sorunların çözümünde yol göstermeye yönelik rehberlik. 2. Eğitim Tedbiri: Çocuğun bir eğitim kurumuna gündüzlü veya yatılı olarak devamının sağlanması; iş ve meslek edinmesi amacıyla bir meslek veya sanat edinme kursuna gitmesi veya meslek sahibi bir ustanın yanına yerleştirilmesi. 3. Bakım Tedbiri: Çocuğun bakımından sorumlu olan kimsenin görevini yerine getirememesi halinde, çocuğun resmi veya özel bakım yurduna veya koruyucu aile hizmetlerinden yararlandırılması. 4. Sağlık Tedbiri: Çocuğun fiziksel ve ruhsal sağlığının korunması ve tedavisi için gerekli olan geçici veya sürekli tıbbi bakım ve rehabilitasyonuna yönelik tedbirler. 5. Barınma Tedbiri: Barınma yeri olmayan çocuklu kimselere veya hayatı tehlikede olan hamile kadınlara uygun barınma yeri sağlanması.
    5395 sayılı kanun kapsamında tedbir kararları nelerdir?
    Tedbir kararı kaldırılmazsa ne olur?
    Tedbir kararı kaldırılmazsa, etkisi mahkemenin vereceği nihai kararın kesinleşmesine kadar devam eder.
    Tedbir kararı kaldırılmazsa ne olur?