• Buradasın

    Gizlilik kararı için tedbir talebi nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gizlilik kararı için tedbir talebi, iki farklı bağlamda değerlendirilebilir:
    1. İnternet Yayınlarına Erişim Engellemesi: 5651 sayılı Kanun'un 9/A maddesine göre, gerçek veya tüzel kişiler, özel hayatlarının gizliliğinin ihlal edildiğini düşünerek Bilgi ve Teknoloji Kurumu'na başvurarak internet yayınına erişim engellemesi talep edebilirler 1. Bu talepte, ihlalin gerçekleştiği yayının adresi, ihlalin açıklaması ve kimlik bilgilerini ispatlayacak bilgilere yer verilmelidir 1.
    2. 6284 Sayılı Kanun Kapsamında: Bu kanun kapsamında, şiddet mağduru kadın ve çocuklar, can güvenliği endişesi altındaysa aile mahkemesine başvurarak adres ve kimlik bilgilerinin gizlenmesini ve kimlik bilgilerinin değiştirilmesini talep edebilirler 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Tedbir kararı ne anlama gelir?
    Tedbir kararı, bir davanın açılmasından kesin hükme kadar olan süreçte, bir hakkın elde edilmesinin zorlaşması, imkânsız hale gelmesi veya gecikme sebebiyle zarar görülecek olması durumunda, mahkeme tarafından davacı lehine hukuki koruma sağlanması anlamına gelir. İhtiyati tedbir ise, bu geçici nitelikteki hukuki korumanın özel bir adıdır ve şu şekillerde olabilir: - Eda amaçlı tedbir: Bir şeyin verilmesi veya yapılmamasına yönelik. - Teminat amaçlı tedbir: Davalı ve davacının ortak malının tedbir altına alınması. - Düzenleme amaçlı tedbir: Hukuki ilişkide geçici de olsa bir barışın sağlanması. Tedbir kararı, kararın verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde uygulanmazsa kendiliğinden kalkar.
    Tedbir kararı ne anlama gelir?
    Koruyucu tedbir ile önleyici tedbir arasındaki fark nedir?
    Koruyucu tedbir ve önleyici tedbir, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında iki farklı tür tedbir kararıdır. Farkları şu şekildedir: - Koruyucu tedbirler, şiddet mağdurunun güvenliğini sağlamak amacıyla alınır ve mağdurun zarar görmesini engellemeye yönelik kararları içerir. - Önleyici tedbirler, şiddet olaylarının meydana gelmesini engellemeye yönelik alınan tedbirlerdir.
    Koruyucu tedbir ile önleyici tedbir arasındaki fark nedir?
    Tedbir kararı 19 madde nedir?
    Tedbir kararı 19. madde, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un bir parçası olarak, hükümlülerin ceza infaz kurumlarına kabul işlemleri ile ilgilidir. Bu maddeye göre, hükümlüler belirli disiplin suçları işlediklerinde idare ve gözlem kurulu kararıyla kapalı ceza infaz kurumlarına gönderilebilirler.
    Tedbir kararı 19 madde nedir?
    Tedbir kararı gizlilik kararı nasıl alınır?
    Tedbir ve gizlilik kararı almak için 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında Aile Mahkemesine başvurulmalıdır. Gizlilik kararı için gerekli adımlar: 1. Başvuru: Şiddet mağduru, can güvenliği endişesi nedeniyle adres, kimlik bilgilerinin gizlenmesini ve kimlik bilgilerinin değiştirilmesini talep eden bir dilekçe ile mahkemeye başvurmalıdır. 2. Karar: Mahkeme, tedbir kararını en çabuk ve en kolay ulaşılabilecek yer olan Aile Mahkemesinden verir. 3. Bildirimler: Mahkeme kararıyla adres ve kimlik bilgileri gizlenen mağdurun bilgileri, sistemdeki otomatik olarak gizlenir ve tüm devlet kurumlarına bildirilir.
    Tedbir kararı gizlilik kararı nasıl alınır?
    Tedbir kararı kaldırılmazsa ne olur?
    Tedbir kararı kaldırılmazsa, etkisi mahkemenin vereceği nihai kararın kesinleşmesine kadar devam eder.
    Tedbir kararı kaldırılmazsa ne olur?
    Tedbir kararları sicile işler mi?
    Adli kontrol tedbiri kararları sicile işlemez.
    Tedbir kararları sicile işler mi?
    Güvenlik tedbiri hangi hallerde uygulanır?
    Güvenlik tedbirleri, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 53 ila 60. maddeleri arasında belirtilen hallerde uygulanır. Bu haller şunlardır: 1. Suç işleyen kişiler için: Mahkeme tarafından suçlu bulunan herkese güvenlik tedbiri uygulanabilir. 2. Belirli hakların yoksun bırakılması: Kişinin kamu görevi, seçme ve seçilme hakkı gibi belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması. 3. Eşya müsaderesi: Suçlu kişinin suç geliri ile elde ettiği malvarlığına el konulması. 4. Kazanç müsaderesi: Suçtan elde edilen gelirin devlete geçirilmesi. 5. Çocuklara özgü güvenlik tedbirleri: Çocukların üstün yararının gözetildiği tedbirler (danışmanlık, eğitim, bakım, sağlık tedbirleri). 6. Akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirleri: İşlediği fiil esnasında akıl hastası olan kişiler için tedavi amaçlı tedbirler. 7. Suçta tekerrür ve özel tehlikeli suçlular: Tekrar suç işleyenler veya toplum için tehlikeli görülen kişiler için uygulanan tedbirler. 8. Sınır dışı edilme: Yabancı uyruklu şahısların işlediği suçlarda, hapis cezası ile birlikte veya müstakil olarak uygulanabilir. Güvenlik tedbirleri, kanunda belirtilen şekil ve şartlara uygun olarak, hakim tarafından karara bağlanır.
    Güvenlik tedbiri hangi hallerde uygulanır?