• Buradasın

    TCK 223/4 nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    TCK 223/4 maddesi, ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması suçunun işlenmesi sırasında kişilerin hürriyetinin tahdit edilmesi durumunda ayrıca cezaya hükmolunacağını belirtir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    TCK 223 nedir?
    TCK 223, Türk Ceza Kanunu'nun "Ulaşım Araçlarına veya Sabit Platformlara Karşı Suçlar" başlıklı bölümünü ifade eder. Madde 223 ise bu bölüm altında yer alan "Ulaşım Araçlarının Kaçırılması veya Alıkonulması" suçunu düzenler ve beş fıkradan oluşur: 1. Fıkra 1: Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla kara ulaşım aracının hareket etmesini engelleyen, bu aracı hareket halinde iken durduran veya gitmekte olduğu yerden başka yere götüren kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 2. Fıkra 2: Suçun konusunun deniz veya demiryolu ulaşım aracı olması halinde, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. 3. Fıkra 3: Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla hava ulaşım aracının hareket etmesini engelleyen veya bu aracı gitmekte olduğu yerden başka yere götüren kişi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 4. Fıkra 4: Bu suçların işlenmesi sırasında kişilerin hürriyetinin tahdit edilmesi dolayısıyla ayrıca cezaya hükmolunur. 5. Fıkra 5: Bu suçların işlenmesi sırasında kasten yaralama suçunun neticesi sebebiyle ağırlaşmış hallerinin gerçekleşmesi durumunda, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.
    TCK 223 nedir?
    5237 sayılı TCK nedir?
    5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK), 26 Eylül 2004 tarihinde kabul edilen ve suçların, cezaların ve güvenlik tedbirlerinin türlerini düzenleyen bir kanundur. Başlıca amaçları: - Kişi hak ve özgürlüklerini korumak. - Kamu düzen ve güvenliğini sağlamak. - Hukuk devletini korumak. - Toplum barışını sağlamak. Kanunda yer alan bazı önemli maddeler: - Suçta ve cezada kanunîlik ilkesi: Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için ceza verilemez. - Taksir: Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık sonucu işlenen fiiller cezalandırılır. - Adalet ve kanun önünde eşitlik ilkesi: Kişiler arasında ayrım yapılamaz ve hiçbir kimseye ayrıcalık tanınamaz. - Örgüt kurma ve yönetme: Suç işlemek maksadıyla örgüt kuran veya yöneten kişi cezalandırılır.
    5237 sayılı TCK nedir?