• Buradasın

    Tahditli alanlar nerelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tahditli alanlar, belirli bir bölgenin kullanımına yönelik sınırlamalar ve kısıtlamalar içeren alanlardır 1. Bu alanlar çeşitli sektörlerde farklı amaçlarla oluşturulabilir:
    1. Koruma Alanları: Doğal yaşamı koruma amacıyla belirlenen milli parklar, doğa koruma alanları veya sit alanları gibi yerler 1.
    2. Tarım Alanları: Tarım faaliyetlerinin sürdürülebilir bir şekilde yapılabilmesi için belirlenen alanlar 1.
    3. Askeri Alanlar: Askeri faaliyetler için ayrılmış ve sivil kullanıma kapalı bölgeler 1.
    4. Havacılık Güvenliği Alanları: Havaalanlarında, son güvenlik kontrol noktası ile uçak arasındaki giden yolcu alanları, ramp, bagaj ayırma alanları, kargo depoları gibi alanlar 23.
    Bu tür alanlar, genellikle yerel yönetimler, devlet kurumları veya uluslararası kuruluşlar tarafından belirlenen ve yönetilen kurallar çerçevesinde oluşturulur 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tahdit ne anlama gelir?

    Tahdit kelimesi, "sınırlama" veya "çevreleme" anlamına gelir.

    Havaalanı güvenlik tahditli alanların kritik bölümleri nelerdir?

    Havaalanı güvenlik tahditli alanların kritik bölümleri şunlardır: 1. Son güvenlik kontrol noktası ile uçak arasındaki giden yolcu alanları. 2. Ramp (uçakların park yeri). 3. Bagaj ayırma alanları. 4. Kargo depoları. 5. Posta merkezleri. 6. Hava tarafında bulunan ikram ve uçak temizlik tesisleri. Bu alanlar, sivil havacılık güvenliğinin sağlanması amacıyla girişin kontrol edildiği bölgelerdir.

    Yerleşik alan sınırı neye göre belirlenir?

    Yerleşik alan sınırı, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezralarda şu şekilde belirlenir: 1. Mevcut binaların tespiti: Köydeki cami, köy konağı gibi ortak yapılar ve mevzuat hükümlerine uygun olarak inşa edilmiş yapıların yerleri belirlenir. 2. Çizgi çizimi: Bu yapıların en dışta olanların dış kenarlarından geçirilen bir çizgi ile köy yerleşik (meskun) alanı belirlenir. 3. Sınırın genişletilmesi: Bu çizgi ile en fazla 300 metre dışından geçirilecek olan, valiliklerce tespit edilerek il genel meclisince karara bağlanan sınır, köy yerleşik alanı civarını tanımlar. Bu tespitler, ilgili idarelerce biri harita mühendisi olmak üzere en az üç teknik personelden oluşan bir komisyon tarafından yapılır.

    Tahdit cezası kimlere verilir?

    Tahdit cezası, çeşitli durumlarda yabancı uyruklu kişilere verilir: 1. Yasadışı giriş-çıkış yapanlar: Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş veya çıkış yapan yabancılar hakkında Ç-113 tahdit kodu konularak 2 yıl giriş yasağı uygulanır. 2. Adli olaylara karışanlar: Türkiye'de bulundukları süre zarfında adli işleme tabi tutulan yabancılar hakkında Ç-114 kodu konularak 1 yıl giriş yasağı uygulanır. 3. Kamu güvenliği açısından tehlike arz edenler: G-87 tahdit kodu ile genel kamu güvenliği açısından tehlike arz ettiği düşünülen yabancılar sınır dışı edilebilir. 4. Sahte evlilik yapanlar: İkamet izni alabilmek için Türk vatandaşı ile formalite usulü evlilik yapan yabancılar hakkında V-70 tahdit kodu konulur ve 5 yıl giriş yasağı uygulanır. 5. Kaçak çalışanlar: Parasız ve kaçak çalışan yabancılar hakkında Ç-117 kodu konularak 1 yıl giriş yasağı ve idari para cezası uygulanır.

    Güvenlik tahditli alan nedir?

    Güvenlik tahditli alan, bir havaalanının, sivil havacılık güvenliğinin temini amacıyla girişi kontrol edilen hava tarafı alanlarıdır. Bu alanlar genellikle şunları kapsar: - Son güvenlik kontrol noktası ile uçak arasındaki tüm giden yolcu alanları; - Ramp; - Bagaj ayırma alanları; - Kargo depoları; - Posta merkezleri; - Hava tarafında bulunan ikram ve uçak temizlik tesisleri.

    Tahdit kodları nelerdir?

    Tahdit kodları, yabancıların Türkiye'ye giriş ve çıkışlarını düzenlemek amacıyla Göç İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen kodlardır. Bazı tahdit kodları ve anlamları: O-100: Semti meçhul yurda giriş yasağı (sığınmacılar). O-176: Uluslararası koruma talebi olumsuz değerlendirilen yabancılar (3 yıl). Ç-113: Yasadışı giriş-çıkış yapanlar (iki yıl giriş yasağı). G-87: Genel güvenlik açısından tehlike arz eden kişiler. N-99: Adli sebeplerle uygulanan kod (İnterpol tahdit kodu). Tahdit kodlarının kaldırılması için idari dava açılması gerekmektedir.

    Korunan alanlar nelerdir?

    Korunan alanlar, biyolojik çeşitliliğin, doğal ve bununla ilişkili kültürel kaynakların korunması amacıyla yönetilen alanlardır. Başlıca korunan alan türleri şunlardır: 1. Milli Parklar: Bilimsel ve estetik bakımdan önemli, koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçalarıdır. 2. Tabiat Parkları: Bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine sahip, manzara bütünlüğü içinde halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun tabiat parçalarıdır. 3. Tabiat Anıtları: Tabiat ve tabiat olaylarının meydana getirdiği özelliklere ve bilimsel değere sahip korunan alanlardır. 4. Tabiatı Koruma Alanları: Bilim ve eğitim bakımından önem taşıyan, ekosistemler, türler ve tabii olayların seçkin örneklerini içeren alanlardır. 5. Doğal Sit Alanları: Jeolojik devirlere ait, ender bulunan ve korunması gerekli yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan alanlardır. 6. Sulak Alanlar: Doğal veya yapay, suları durgun veya akıntılı, tatlı, acı veya tuzlu, başta su kuşları olmak üzere canlıların yaşama ortamı olan alanlardır. 7. Özel Çevre Koruma Bölgeleri: Ülke ve dünya ölçeğinde ekolojik önemi olan, çevre kirlenmelerine duyarlı alanlardır.