• Buradasın

    SGK iş yeri no ve SGK no aynı şey mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    SGK iş yeri numarası ve SGK numarası farklı kavramlardır.
    SGK iş yeri numarası, işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıt ettirdikleri işyerlerine verilen özel bir numaradır ve 26 haneden oluşur 13. Bu numara, işyerinin tescil işlemleri sırasında SGK tarafından atanır ve prim ödeme, hizmet bildirimleri gibi işlemlerde kullanılır 1.
    SGK numarası ise sigortalı çalışanların sosyal güvenlik haklarından faydalanabilmeleri için verilen ve işe giriş ve çıkışları, sigorta primleri gibi işlemleri kayıt altına alan bir numaradır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    4A SGK numarası nedir?
    4A SGK numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak işçi statüsünde çalışan kişilerin sigorta numarasını ifade eder. Bu numara, 13 haneden oluşur ve ilk defa çalışılan ilin plaka numarası ile başlar.
    4A SGK numarası nedir?
    SGK işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    SGK işyeri bildirgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı'na Giriş: T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet platformuna giriş yapın. 2. SGK Hizmetleri Menüsüne Gidiş: Ana sayfadaki arama kutusuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazarak ilgili hizmete ulaşın. 3. Hizmet Dökümü Görüntüleme: Açılan sayfada, sigorta başlangıç tarihiniz ve tüm işe giriş bilgileriniz yer alır. Buradan işe giriş bildirgenizi görüntüleyebilir veya "Barkodlu Belge Oluştur" diyerek PDF dosyasını cihazınıza indirebilirsiniz. Alternatif olarak, SGK'nın resmi web sitesi üzerinden "İşveren Sistemi"ne giriş yaparak da işe giriş bildirgesini elektronik ortamda düzenleyebilir ve gönderebilirsiniz.
    SGK işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    SGK işyeri sicil no nasıl öğrenilir?
    SGK işyeri sicil numarasını öğrenmek için aşağıdaki yöntemlerden faydalanabilirsiniz: 1. E-Devlet Kapısı: e-Devlet sistemine giriş yaparak "Sosyal Güvenlik Kurumu - E-SGK Şifre" bölümünden sicil numaranızı sorgulayabilirsiniz. 2. Tahakkuk Fişi ve Hizmet Listesi: SGK tahakkuk fişi veya hizmet listesi üzerinde sicil numaranızı bulabilirsiniz. 3. SGK İşveren Sistemi: SGK işveren portalına giriş yaparak sicil numaranızı öğrenebilirsiniz. 4. Sosyal Güvenlik Merkezleri: Bildirge kullanıcısı değilseniz, SGK merkezlerinden destek alabilirsiniz. Ayrıca, ticaret odanızın resmi web sitesinden de sicil numarası sorgulaması yapabilirsiniz.
    SGK işyeri sicil no nasıl öğrenilir?
    SGK işyeri unvanı ne demek?
    SGK işyeri unvanı, bir işyerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) kayıtlı olduğu isim veya ticaret unvanı anlamına gelir.
    SGK işyeri unvanı ne demek?
    SGK işyeri unvanı nasıl öğrenilir?
    SGK işyeri unvanını öğrenmek için aşağıdaki yöntemlerden biri kullanılabilir: 1. E-Devlet Üzerinden: T.C. numarası ve e-devlet şifresi ile e-devlet sistemine giriş yaparak, "Sosyal Güvenlik Kurumu" menüsünden "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" seçeneğine tıklamak ve "Barkodlu Belge Oluştur" dedikten sonra belgeyi indirmek. 2. SGK Müdürlükleri: İlgili SGK müdürlüğüne giderek, işyeri sicil numarasını doğrudan sorgulamak. 3. Ticaret Odası İnternet Sitesi: İş yerinin kayıtlı olduğu Ticaret Odası'nın internet sitesinden sicil numarasına ulaşmak. 4. Telefon İle Sorgulama: Bağlı bulunulan SGK müdürlüğünü veya Ticaret Odası'nı arayarak işyeri sicil numarasını öğrenmek.
    SGK işyeri unvanı nasıl öğrenilir?
    SGK işyeri sıra numarası nerede yazar?
    SGK işyeri sıra numarası, aşağıdaki belgelerde yer alır: SGK işyeri tescil belgesi; Tahakkuk fişleri; Hizmet listeleri.
    SGK işyeri sıra numarası nerede yazar?
    SGK iş yeri no kaç haneli?
    SGK iş yeri numarası 26 haneden oluşmaktadır.
    SGK iş yeri no kaç haneli?