• Buradasın

    Referandumda en çok evet hangi ilde çıktı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    2017 referandumunda en çok "evet" oyu Bayburt'tan çıkmıştır 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Anayasa referandumu ne zaman yapıldı?

    2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

    Referandum sonucu nasıl belirlenir?

    Referandum sonucu, oy kullanma sürecinde belirlenen çoğunluğa göre belirlenir. Referandum sürecinde şu adımlar izlenir: 1. Referandum kararı: Meclis tarafından alınır. 2. Gün belirlenmesi: Yüksek Seçim Kurulu ile uygun gün belirlenir. 3. Oy pusulaları: "Evet" ve "hayır" pusulaları hazırlanır. 4. Oy kullanma: Vatandaşların oy kullanacağı yerler belirlenir ve oy kullanma işlemi gerçekleştirilir. 5. Sayım ve sonuç: Oylar sayılır, tutanak tutulur ve rakam netleşir.

    2017 referandumunda ne oldu?

    2017 referandumunda Türkiye'nin yönetim sistemini değiştirecek anayasa değişikliği oylandı. Sonuçlar: - Evet: %51,43 oy oranı. - Hayır: %48,57 oy oranı. Referandumun ardından: - Anayasa değişikliği kabul edildi ve Türkiye'de başkanlık sistemine geçildi. - Başbakanlık makamı kaldırıldı. - Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısında değişiklikler yapıldı.

    2017 referandumunda yüzde kaç evet çıktı?

    2017 referandumunda yüzde 51,43 oy "evet" olarak çıktı.

    2018 referandumu ne oldu?

    2018 yılında iki farklı referandum gerçekleşmiştir: 1. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu: 16 Nisan 2017'de yapılan referandumda %51 "Evet" oyuyla sistem değişikliği kabul edilmiştir. 2. British Columbia Seçim Sistemi Referandumu: 22 Ekim - 7 Aralık 2018 tarihleri arasında Kanada'nın British Columbia eyaletinde yapılan referandumda, seçmenlerin %61,3'ü mevcut ilk-geçen-posta oylama sistemini korumayı tercih etmiştir.

    Referendum konusu nedir?

    Referandum, halkın doğrudan oy kullanarak önemli bir konuda karar vermesi için yapılan oylamadır. Referandumun konuları genellikle şunlardır: - Anayasa değişiklikleri: Mevcut anayasada yapılan köklü değişikliklerin halk tarafından onaylanması. - Siyasi kararların meşrulaştırılması: Hükûmetlerin veya meclisin tartışmalı ya da geniş etkili kararlarının meşruiyetini artırmak için halkın görüşüne başvurulması. - Ulusal egemenlik ve kimlik konuları: Bir ülkenin başka bir devletle birleşmesi veya ayrılması gibi kararlar. - Uluslararası antlaşmalar: Önemli uluslararası anlaşmaların kabulü veya reddi. - Yerel yönetimle ilgili kararlar: İlin ikiye bölünmesi, belediyenin başka bir ile bağlanması gibi yerel düzeyde alınan kararlar.

    Evet hayır referandumu ne zaman yapıldı?

    Evet-hayır referandumu iki farklı tarihte yapılmıştır: 1. 12 Eylül 2010 tarihinde, Türkiye'de Anayasa değişiklikleri için bir referandum gerçekleştirilmiştir. 2. 16 Nisan 2017 tarihinde ise yine Anayasa değişiklikleri üzerine bir referandum yapılmıştır.