• Buradasın

    Menfi Tespit Davasında vekilin azli tebligatı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Menfi tespit davasında vekilin azlinin tebliği, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 41. maddesi ve 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 81. maddesi gereğince şu şekilde yapılmalıdır:
    1. Beyanın dilekçeyle bildirilmesi: Vekilin azli veya istifasının, mahkeme ve karşı taraf bakımından hüküm ifade edebilmesi için bu konudaki beyanın dilekçeyle bildirilmesi zorunludur 14.
    2. Tutanağa geçirilmesi: Beyanın tutanağa geçirilmesi gerekmektedir 4.
    3. Tebligat giderinin peşin ödenmesi: Azil veya istifanın geçerli olması için ilgilisine yapılacak tebligat giderinin de peşin olarak ödenmesi zorunludur 14.
    Ayrıca, 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 11. maddesi uyarınca, vekil vasıtasıyla takip edilen işlerde tebligatın vekile yapılması gerekmektedir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Vekile yapılan tebligat asile tebliğ edilmiş sayılır mı?
    Vekile yapılan tebligat, asile tebliğ edilmiş sayılır.
    Vekile yapılan tebligat asile tebliğ edilmiş sayılır mı?
    Menfi Tespit Davasında mahkeme nasıl karar verir?
    Menfi tespit davasında mahkeme, borcun gerçekten var olup olmadığına dair karar verir. Davanın sonucuna göre mahkeme şu şekilde karar verebilir: 1. Borçlu lehine karar çıkarsa: Borç geçersiz sayılır, icra takibi varsa durdurulur ve borç ödendiyse geri alınabilir. 2. Alacaklı lehine karar çıkarsa: Borç kesinleşir ve icra takibi devam eder, borçlu yargılama giderlerini öder. Menfi tespit davasında ayrıca, davanın kötü niyetli ve haksız olduğu anlaşılırsa, borçlunun talebi üzerine, dava nedeniyle borçlunun uğradığı zararın alacaklıdan tahsil edilmesine de karar verilebilir.
    Menfi Tespit Davasında mahkeme nasıl karar verir?
    Avukatın dosyadan çekilmesi halinde tebligat kime yapılır?
    Avukatın dosyadan çekilmesi halinde tebligat, vekalet ilişkisi sona erdiği için artık vekile değil, vekilin mirasçılarına yapılır.
    Avukatın dosyadan çekilmesi halinde tebligat kime yapılır?
    Vekilin tebligatı iade etmesi halinde ne yapılır?
    Vekilin tebligatı iade etmesi durumunda, hak arama özgürlüğünün ihlal edilmemesi için tebligat, dosyayı takip eden diğer vekillerden birine tebliğ edilmelidir. Ayrıca, Tebligat Kanunu'nun 32. maddesine göre usulsüz tebligatın öğrenilme tarihi, tebliğ tarihi olarak kabul edilir.
    Vekilin tebligatı iade etmesi halinde ne yapılır?
    Avukat vekile tebligat nasıl yapılır?
    Avukat vekile tebligat, tebligat kanununa göre şu şekilde yapılır: 1. Tebligat Zarfı Hazırlanması: Tebligat belgesi noter tarafından hazırlanır ve vekile ulaştırılır. 2. Teslim Alma ve İmza: Vekil, tebligatı teslim aldığında noter huzurunda imza atar ve tebligatın yapıldığına dair bir alındı belgesi düzenlenir. 3. Adresin Doğru Belirlenmesi: Tebligatın yapılacağı adresin doğru ve eksiksiz olarak belirlenmesi zorunludur. Bu kurallara uyulmaması durumunda tebligat geçersiz sayılabilir ve hukuki süreçler sekteye uğrayabilir.
    Avukat vekile tebligat nasıl yapılır?
    7201 sayılı tebligat kanununa göre tebligat hangi hallerde yapılır?
    7201 sayılı Tebligat Kanunu'na göre tebligat şu hallerde yapılır: 1. Bilinen adreste tebligat: Tebligat, tebliğ yapılacak şahsın bilinen en son adresinde yapılır. 2. Vekile tebligat: Vekil vasıtasıyla takip edilen işlerde tebligat vekile yapılır. 3. Tüzel kişilere tebligat: Hükmi şahıslara tebliğ, salahiyetli mümessillerine yapılır. 4. Aynı konutta oturan kişilere tebligat: Kendisine tebliğ yapılacak şahıs adresinde bulunmazsa, tebliğ aynı konutta oturan kişilere veya hizmetçilerinden birine yapılır. 5. Otel, hastane gibi yerlerde tebligat: Tebliğ yapılacak şahıs bu tür yerlere gitmişse, tebliğin yapılmasını o yeri idare eden veya muhatabın bulunduğu kısmın amiri temin eder. 6. Askeri şahıslara tebligat: Erata yapılacak tebliğler, kıta kumandanı veya müessese amiri gibi en yakın üste yapılır. 7. Tebliğ imkansızlığı: Adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması halinde, muhatabın adres kayıt sistemindeki yerleşim yeri adresi tebligat adresi olarak kabul edilir.
    7201 sayılı tebligat kanununa göre tebligat hangi hallerde yapılır?
    Menfi tespite karşı itirazda tebligat kime yapılır?
    Menfi tespite karşı itirazda tebligat, borçlu olarak nitelendirilen kişiye yapılır.
    Menfi tespite karşı itirazda tebligat kime yapılır?