• Buradasın

    Memurlarda tebliğ süresi nasıl hesaplanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Memurlarda tebliğ süresi, disiplin cezalarının tebliğinde şu şekilde hesaplanır:
    1. Genel Durum: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, disiplin amirleri veya valiler tarafından verilen disiplin cezaları, kararın verildiği tarihi izleyen on beş gün içinde ilgilisine tebliğ edilir 1.
    2. Özel Durum: Devlet memurluğundan çıkarma cezası ise kararın verildiği tarihi izleyen yedi gün içinde tebliğ edilir 1.
    Ayrıca, elektronik tebligat yoluyla yapılan bildirimlerde, tebliğin muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılacağı unutulmamalıdır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Tebligat kaç gün içinde sonuçlanır?

    Tebligat süreci genellikle 1 ila 3 iş günü içinde tamamlanır. Ayrıca, elektronik tebligat durumunda, tebligatın muhatabın adresine ulaştıktan sonra 5. günün sonunda yapılmış sayıldığı unutulmamalıdır.

    Tebligat hangi hallerde tebliğ edilmiş sayılır?

    Tebligat, aşağıdaki hallerde tebliğ edilmiş sayılır: 1. Bilinen adreste tebligat: Tebligat, öncelikle tebliğ yapılacak şahsın bilinen en son adresinde yapılır ve bu adreste tebliğ memuru tarafından teslim alındığında tebliğ edilmiş kabul edilir. 2. Adres kayıt sisteminde yerleşim yeri adresi: Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması halinde, muhatabın adres kayıt sistemindeki yerleşim yeri adresi bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve buraya yapılan tebliğ tebliğ edilmiş sayılır. 3. Kabul halinde başka yerde tebligat: Tebliğ yapılacak şahıs, tebliği çıkaran mercie, PTT merkezine veya tebliğ memuruna müracaat ettiğinde de tebliğ yapılmış sayılır. 4. Vekile tebligat: Vekil vasıtasıyla takip edilen işlerde tebligat vekile yapılır ve tebliğ, tebliğ evrakının vekile verildiği tarihte yapılmış sayılır.

    Tebliğ muhtara yapılırsa ne zaman tebliğ edilmiş sayılır?

    Tebliğ, muhtara yapıldığında, tebliğ evrakının kapıya yapıştırıldığı tarih tebliğ tarihi olarak sayılır.

    35 maddeye göre tebliğ kaç gün içinde yapılır?

    Tebliğ, 35. maddeye göre, tebliğ evrakının verildiği tarihte veya ihbarnamenin kapıya yapıştırılması durumunda bu tarihten itibaren onbeş gün sonra yapılmış sayılır.

    21-2'ye göre tebligat ne zaman tebliğ edilmiş sayılır?

    Tebligat Kanunu'nun 21/2 maddesine göre tebligat, ihbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarihte tebliğ edilmiş sayılır.

    7201 sayılı tebligat kanununa göre tebligat hangi hallerde yapılır?

    7201 sayılı Tebligat Kanunu'na göre tebligat şu hallerde yapılır: 1. Bilinen adreste tebligat: Tebligat, tebliğ yapılacak şahsın bilinen en son adresinde yapılır. 2. Vekile tebligat: Vekil vasıtasıyla takip edilen işlerde tebligat vekile yapılır. 3. Tüzel kişilere tebligat: Hükmi şahıslara tebliğ, salahiyetli mümessillerine yapılır. 4. Aynı konutta oturan kişilere tebligat: Kendisine tebliğ yapılacak şahıs adresinde bulunmazsa, tebliğ aynı konutta oturan kişilere veya hizmetçilerinden birine yapılır. 5. Otel, hastane gibi yerlerde tebligat: Tebliğ yapılacak şahıs bu tür yerlere gitmişse, tebliğin yapılmasını o yeri idare eden veya muhatabın bulunduğu kısmın amiri temin eder. 6. Askeri şahıslara tebligat: Erata yapılacak tebliğler, kıta kumandanı veya müessese amiri gibi en yakın üste yapılır. 7. Tebliğ imkansızlığı: Adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması halinde, muhatabın adres kayıt sistemindeki yerleşim yeri adresi tebligat adresi olarak kabul edilir.

    Usulsüz tebliğ halinde ödeme emri ne zaman tebliğ edilmiş sayılır?

    Usulsüz tebliğ halinde ödeme emri, muhatabın tebliği öğrendiğini beyan ettiği tarihte tebliğ edilmiş sayılır.