Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Matraha dahil olmayan bedeller, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nun 25. maddesinde belirtilmiştir 12. Bu bedeller şunlardır:
- İskontolar 12. Fatura ve benzeri belgelerde gösterilen, ticari teamüllere uygun miktardaki iskontolar 12.
- Hesaplanan KDV 12. Mükelleflerin yaptıkları vergiye tabi işlemler üzerinden hesapladıkları ve düzenledikleri belgelerde gösterdikleri KDV 12.
- Özel İletişim Vergisi 1. 6802 sayılı Kanun gereği, özel iletişim vergisi mükellefleri tarafından düzenlenen faturalarda hesaplanan vergi 1.
Ayrıca, gümrük depolarında veya müzayede salonlarında yapılan satışlarda, kesinleşen satış bedeli KDV'nin matrahı olduğundan, bu satışlarla ilgili vergi ve harçlar da KDV matrahına dahil edilmez 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: