• Buradasın

    İhtiyati tedbir kararı sinai mülkiyet hakkı ihlali davası kesinleşmeden kalkar mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İhtiyati tedbir kararı, sınai mülkiyet hakkı ihlali davasında, nihai kararın kesinleşmesine kadar devam eder 12. Ancak, tedbir kararından sonra durumun değişmesi durumunda kaldırılabilir 1.
    Eğer tedbir kararı kendiliğinden kalkmaması için gerekli süre içinde uygulanmazsa, yani tedbir isteyen tarafça kararın tebliğinden itibaren bir hafta içinde talep edilmezse, kanuni süre içinde dava açılmış olsa bile tedbir kararı kendiliğinden kalkar 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    İhtiyat tedbir kararına karşı itirazın reddine karşı ne yapılabilir?
    İhtiyati tedbir kararına karşı itirazın reddine karşı kanun yoluna başvurulabilir. Ayrıca, itirazın reddedilmesi durumunda tedbir kararı aynen devam eder ve taraflar esas dava sonuçlanana kadar bu tedbire uymak zorundadır.
    İhtiyat tedbir kararına karşı itirazın reddine karşı ne yapılabilir?
    İhtiyat tedbir reddi kesinleşmeden istinafa başvurulur mu?
    Evet, ihtiyati tedbir talebinin reddi kararı kesinleşmeden istinafa başvurulabilir. İhtiyati tedbir talebinin reddi kararına karşı başvuru yolu istinaf kanun yoludur ve bu başvuru öncelikle incelenerek kesin olarak karara bağlanır.
    İhtiyat tedbir reddi kesinleşmeden istinafa başvurulur mu?
    İhtiyat tedbir kararı haczi engeller mi?
    İhtiyati tedbir kararı, ihtiyati haczin infazını engellemez, eğer tedbir kararında özellikle ihtiyati hacizlerin de kapsam dışı bırakıldığı belirtilmemişse. Yargıtay'a göre, ihtiyati haciz bir icra takip işlemi olmayıp, asıl icra takibine yardımcı olan ve para alacağına güvence sağlayan bir tedbirdir.
    İhtiyat tedbir kararı haczi engeller mi?
    İhtiyat tedbir kararı kaldırılabilir mi?
    Evet, ihtiyati tedbir kararı kaldırılabilir. İhtiyati tedbir kararının kaldırılması için üç ana yol bulunmaktadır: 1. Teminat karşılığı: Aleyhine tedbir kararı verilen kişi, mahkemece kabul edilecek bir teminat gösterirse, tedbir kararı değiştirilebilir veya kaldırılabilir. 2. İtiraz sonucu: Tedbir kararına karşı itiraz edilirse, mahkeme bu itirazı değerlendirerek tedbiri kaldırabilir. 3. Durum ve koşulların değişmesi: Mahkeme, talep üzerine durum ve koşulların değiştiğini tespit ederse, teminat aranmaksızın tedbir kararını kaldırabilir.
    İhtiyat tedbir kararı kaldırılabilir mi?
    İhtiyati tedbir kararı kesinleştiğinde ne olur?
    İhtiyati tedbir kararı kesinleştiğinde, kararın etkisi nihai kararın kesinleşmesine kadar devam eder. Bu süreçte: - Taşınır veya taşınmaz mallar satılamaz ve üçüncü kişiler lehine hak tesisi yapılamaz. - Tedbir kararına aykırı hareketler disiplin hapsi ile cezalandırılabilir. - İtiraz hakkı saklıdır; karara itiraz edilmesi durumunda, mahkeme tedbir kararını değiştirebilir veya kaldırabilir. - Tazminat davası açma hakkı, hükmün kesinleşmesinden veya tedbir kararının kalkmasından sonraki 1 yıl içinde kullanılabilir.
    İhtiyati tedbir kararı kesinleştiğinde ne olur?
    İhtiyati tedbir hangi davalarda istenebilir?
    İhtiyati tedbir, çeşitli davalarda istenebilir, bunlar arasında: 1. Tapu iptali ve tescil davaları: Tapudaki tescilin hukuka aykırı veya yolsuz olduğu durumlarda. 2. Boşanmada mal paylaşımı davaları: Eşlerin mal kaçırma amacıyla mal devirleri yapması durumunda. 3. Maddi ve manevi tazminat davaları: Hak kaybının önlenmesi için. 4. Şirket davaları: Şirket hisselerinin korunması veya devri gibi durumlarda. İhtiyati tedbir talebi, davanın açıldığı mahkemeye verilecek bir dilekçe ile yapılır ve mahkemenin takdirine bağlıdır.
    İhtiyati tedbir hangi davalarda istenebilir?
    İhtiyati haciz niteliğinde ihtiyati tedbir nedir?
    İhtiyati haciz niteliğinde ihtiyati tedbir, hem para alacakları hem de diğer hak ve talepler için uygulanan geçici hukuki koruma tedbirlerini ifade eder. Temel farkları şunlardır: - Konu: İhtiyati tedbir, para alacağı dışındaki uyuşmazlıklarda uygulanırken, ihtiyati haciz sadece para alacaklarında kullanılır. - Uygulama: İhtiyati tedbirde tedbir konulan mal veya hak davanın konusunu oluştururken, ihtiyati hacizde haczedilen mal veya hak çekişme konusu değildir. - Sonuç: İhtiyati tedbir kararı ile malın devri veya üzerinde tasarruf yapılması engellenirken, ihtiyati hacizde malın devri mümkündür, ancak haciz malı takip eder.
    İhtiyati haciz niteliğinde ihtiyati tedbir nedir?