• Buradasın

    İcra ve iflas aynı şey mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İcra ve iflas, farklı hukuk dallarını ifade eder.
    İcra hukuku, borçlunun ödemediği borçların tahsili için uygulanan bir hukuk dalıdır 12. Alacaklı, icra hukuku yoluyla borçlunun mal varlığına veya gelirlerine haciz koyabilir 1.
    İflas hukuku ise, borçlu tarafından ödenemeyen borçların yönetimi ve çözümü ile ilgili bir hukuk dalıdır 13. İflas, genellikle mahkeme kararıyla başlar ve borçlunun tüm malvarlığının tasfiye edilmesini düzenler 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    İcra iflas kanunu 343 maddesi nedir?
    İcra ve İflas Kanunu'nun 343. maddesi, 30 ve 31. maddeler hükmüne muhalefet edenlerin cezasını düzenler. Bu maddeye göre, yalnız kendisi tarafından yapılacak olan bir işin yapılması veya bir işin yapılmaması yahut bir irtifak hakkının tesisi veya kaldırılması hakkındaki ilam hükümlerine makbul mazerete müstenit olmayarak muhalefet eden borçlular, lehine hüküm verilmiş kimsenin şikayeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine mahkum edilirler. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra ilamın gereği yerine getirilirse, borçlu tahliye edilir.
    İcra iflas kanunu 343 maddesi nedir?
    İcra ve iflas kanunu 82 maddesi nedir?
    İcra ve İflas Kanunu'nun 82. maddesi, haczi caiz olmayan mallar ve hakları düzenler: Madde metni şu şekildedir: 1. Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösterilen mallar. 2. Ekonomik faaliyeti, sermayesinden ziyade bedenî çalışmasına dayanan borçlunun mesleğini sürdürebilmesi için gerekli olan her türlü eşya. 3. Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireylerine ait kişisel eşya ile ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm ev eşyası. 4. Borçlu çiftçi ise kendisinin ve ailesinin geçimi için zaruri olan arazi ve çift hayvanları ve nakil vasıtaları ve diğer eklenti ve ziraat aletleri; değilse, sanat ve mesleki için lüzumlu olan alet ve edevat ve kitapları ve arabacı, kayıkçı, hamal gibi küçük nakliye erbabının geçimlerini temin eden nakil vasıtaları. 5. Borçlu ve ailesinin idareleri için lüzumlu ise borçlunun tercih edeceği bir süt veren mandası veya ineği veyahut üç keçi veya koyunu ve bunların üç aylık yem ve yataklıkları. 6. Borçlunun ve ailesinin iki aylık yiyecek ve yakacakları ve borçlu çiftçi ise gelecek mahsül için lazım olan tohumluğu. 7. Borçlu bağ, bahçe veya meyva veya sebze yetiştiricisi ise kendisinin ve ailesinin geçimi için zaruri olan bağ bahçe ve bu sanat için lüzumlu bulunan alet ve edevat. 8. Borçlar Kanununun 510. maddesi mucibince haczolunmamak üzere tesis edilmiş olan kaydı hayatla iratlar. 9. Memleketin ordu ve zabıta hizmetlerinde malul olanlara bağlanan emeklilik maaşları ile bu hizmetlerden birinin ifası sebebiyle ailelerine bağlanan maaşlar ve ordunun hava ve denizaltı mensuplarına verilen uçuş ve dalış tazminat ve ikramiyeleri. 10. Bir muavenet sandığı veya cemiyeti tarafından hastalık, zaruret ve ölüm gibi hallerde bağlanan maaşlar. 11. Vücut veya sıhhat üzerine ika edilen zararlar için tazminat olarak mutazarrırın kendisine veya ailesine toptan veya irat şeklinde verilen veya verilmesi lazım gelen paralar. 12. Borçlunun haline münasip evi. 13. Öğrenci bursları.
    İcra ve iflas kanunu 82 maddesi nedir?
    İcra ve iflas hukuku çıkmış sorular nereden bulabilirim?
    İcra ve iflas hukuku çıkmış sorularını aşağıdaki platformlardan bulabilirsiniz: 1. aof.sorular.net: AÖF icra ve iflas hukuku dersine ait çıkmış sorular, denemeler ve özetler sunmaktadır. 2. salthukuk.net: İcra ve iflas hukuku da dahil olmak üzere çeşitli hukuk derslerinin çıkmış sorularını içeren kitaplar sunmaktadır. 3. aof.tc: AÖF çıkmış sınav sorularını paylaşan bir sitedir. 4. aofsoru.com: AÖF icra ve iflas hukuku dersinin ara, final, üç ders ve yaz okulu sınav sorularını içermektedir.
    İcra ve iflas hukuku çıkmış sorular nereden bulabilirim?
    İcra iflas kanunun 28 maddesi nedir?
    İcra ve İflas Kanunu'nun 28. maddesi, taşınmaz davalarında hükümlerin tapu sicil dairesine tebliği ile ilgilidir. Bu maddeye göre: 1. Taşınmaz davalarında davacının lehine hüküm verildiğinde, mahkeme hükmün tefhimi ile birlikte hulasasını tapu sicili dairesine bildirir. 2. İlgili daire, bu ciheti hükmolunan taşınmazın kaydına şerh verir ve bu şerh, Türk Medeni Kanunu'nun 1010. maddesinin ikinci fıkrası hükmüne tabidir. 3. Taşınmaz davası üzerine verilen karar ileride davacının aleyhine kesinleşirse, mahkeme derhal bu hükmün hulasasını da tapu sicili dairesine bildirir.
    İcra iflas kanunun 28 maddesi nedir?
    İcra iflas kanunu nedir?
    İcra ve İflas Kanunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 9 Haziran 1932'de kabul edilen ve 4 Eylül 1932'de yürürlüğe giren 2004 sayılı kanundur. Bu kanun, alacaklı ve borçlu arasındaki işlemlerin devlet eliyle nasıl tahsil edileceğini ve iflas sürecinin nasıl işleyeceğini belirleyen kurallar bütünüdür. İcra ve İflas Kanunu'nun bazı konuları şunlardır: - İcra müdürlüklerinin görevleri. - İcra takip süreçleri. - Borçlunun hakları ve korunması. - Mal varlığına el koyma ve satış prosedürleri.
    İcra iflas kanunu nedir?
    İcra tek nedir?
    İcraTek, Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanmış online icra otomasyonudur. Bu sistem, icra hukuku alanında uygulama birliği sağlanmasına katkıda bulunmak ve avukatlar arasında icra otomasyonu edinme bakımından fırsat eşitliği sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. İcraTek ile yapılabilecekler: - Tüm icra takibi türlerini hazırlamak; - Sınırsız sayıda kayıt girişi yapmak; - UYAP ile uyumlu belgeler almak; - Tüm icra örnekleri çıktılarını almak; - Örnek dilekçeler almak; - Mevzuata ulaşmak, raporlar almak; - Takip ve işlemlerle ilgili notlar tutmak.
    İcra tek nedir?
    İcra nedir kısaca?
    İcra, genellikle borcun ödenmemesi durumunda alacaklının talebi üzerine mahkeme kararıyla borçlunun malvarlığı üzerindeki haklarına el koyma ve bu varlıkları paraya çevirme işlemidir.
    İcra nedir kısaca?