• Buradasın

    Fazla çalışma raporu hangi durumlarda verilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fazla çalışma raporu, aşağıdaki durumlarda verilir:
    1. Olağan sebeplerle fazla çalışma: İşverenin talebiyle, işçilerin onayı alınarak yapılan fazla çalışmalar için rapor düzenlenir 13.
    2. Zorunlu sebeplerle fazla çalışma: İşyerinde meydana gelen arızaların giderilmesi veya acil işlerde, işçilerin hepsine veya bir kısmına yaptırılan fazla çalışmalar için rapor gereklidir 13.
    3. Olağanüstü sebeplerle fazla çalışma: Seferberlik, savaş veya doğal afet gibi durumlarda, ülkenin temel ihtiyaçlarını karşılayan işyerlerinde işçilerin onayı alınmadan yapılan fazla çalışmalar için rapor tutulur 1.
    Bu raporlarda, işçinin çalıştığı süreler, fazla mesai ücreti hesaplamaları ve diğer ilgili bilgiler yer alır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Fazla çalışma onayı nasıl alınır?

    Fazla çalışma onayı, İş Kanununa İlişkin Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeliği'ne göre, işçinin yazılı izniyle alınır. Onay alma süreci şu şekildedir: 1. İş sözleşmesinin yapılması esnasında veya fazla çalışma ihtiyacı ortaya çıktığında işveren, işçinin onayını alır. 2. Alınan onay, işçinin özlük dosyasında saklanır. 3. Fazla çalışma yapmak istemeyen işçi, verdiği onayı 30 gün önceden işverene yazılı olarak bildirimde bulunmak kaydıyla geri alabilir.

    Rapor ne anlama gelir?

    Rapor kelimesi üç farklı anlamda kullanılabilir: 1. Herhangi bir işte, bir konuda yapılan inceleme, araştırma sonucunu, düşünceleri veya tespit edilenleri bildiren yazı, yazanak. 2. Anlatım, ifade. 3. Hastalığın tanısı, hastanın dinlenme durumu vb.ni gösteren, doktor veya doktorlar kurulu tarafından verilen yazı.

    Rapor almak ne anlama gelir?

    "Rapor almak" deyimi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Hasta olup olmadığını belirlemek amacıyla herhangi bir sağlık kuruluşundan belge almak. 2. Sorumluluğu altındakilerden herhangi bir konuda bilgi almak.