• Buradasın

    Ebrar Sitesi davası ne oldu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ebrar Sitesi davalarında bazı kararlar:
    • Ebrar Sitesi H Blok davası: 28 Mart 2025 tarihinde görülen duruşmada, binanın müteahhitleri Tevfik Tepebaşı ve Atilla Öz, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 14 yıl 5 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldı 15. Tutuksuz sanıklar H.N., L.T. ve N.K.'nin beraatine hükmedildi 15. Firari sanıklar Ahmet Doğan ve Mustafa Timurbanga'nın dosyaları ayrıldı 15.
    • Ebrar Sitesi Güvenç Apartmanı davası: 12 Aralık 2024 tarihinde görülen duruşmada, müteahhit Ahmet Kara, aynı suçtan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı 24.
    • Ebrar Sitesi B Blok davası: 20 Şubat 2025 tarihinde görülen duruşmada, sitenin kurucusu Tevfik Tepebaşı ve binayı yapan kooperatifin başkanı Atilla Öz, 18 yıl 8'er ay hapis cezası aldı 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ebrar sitesi müteahhitlerine kaç yıl ceza verildi?

    Kahramanmaraş'ta bulunan Ebrar Sitesi'nin müteahhitlerine verilen cezalar şu şekildedir: 1. Ebrar Sitesi B Blok: Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Tevfik Tepebaşı ve Atilla Öz'e "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 18 yıl 8'er ay hapis cezası verilmiştir. 2. Ebrar Sitesi H Blok: Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, aynı sanıklar Tevfik Tepebaşı ve Atilla Öz'e 14 yıl 5 ay 10'ar gün hapis cezası verilmiştir.

    Kahramanmaraş Ebrar Sitesi neden yıkıldı?

    Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi, beton dayanımı, donatı yerleşimi ve statik projedeki eksiklikler nedeniyle yıkılmıştır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin hazırladığı bilirkişi raporunda, yıkımın zemin etkisinden değil, uygulama ve proje hatalarından kaynaklandığı belirtilmiştir. Ayrıca, siteye kaçak kat yapıldığı ve zemin etüt raporunun yönetmeliğe aykırı hazırlandığı da tespit edilmiştir.

    Ebrar sitesinin yerine ne yapıldı?

    Kahramanmaraş'ta yıkılan Ebrar Sitesi'nin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Emlak Konut GYO güvencesiyle 775 konut inşa edildi. Yapılanlar: Zemin iyileştirmesi: Her bloğun altında ortalama 100-150 zemin iyileştirme kazığı kullanıldı ve toplamda 3 bin 870 kazık imalatı yapıldı. Temel ve inşaat: Zemin güvenli hale getirildikten sonra temeller atıldı ve tünel kalıp sistemiyle betonarme imalatlar gerçekleştirildi. Mimari yapı: Yatay mimariye uygun, zemin dahil 5 katı geçmeyecek şekilde 32 blok inşa edildi. Tamamlanma: İnşa çalışmaları 1 yıl içinde tamamlandı. Anahtar teslimleri: 97'si iş yeri, 678'i konut olmak üzere toplam 775 bağımsız bölümün anahtar teslimleri yapılmaya başlandı.

    Ebrar Sitesi davası tutukluları kimler?

    2025 yılı itibarıyla Ebrar Sitesi davasındaki tutuklular Tevfik Tepebaşı ve Atilla Öz'dür. Tevfik Tepebaşı, Ebrar Sitesi'nin kurucusu ve aynı zamanda binanın müteahhididir. Atilla Öz, Lalezar Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesidir. Tutuklu sanıklar, Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanmaktadır.