Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
DİDDK'nın YD itiraz no'sunun ne anlama geldiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, yürütmenin durdurulması (YD) kararına itiraz hakkında bilgi verilebilir.
İYUK'un 27/7. maddesine göre, Danıştay dava dairelerince verilmişse konuya göre İdari veya Vergi Dava Daireleri Genel Kurullarına, bölge idare mahkemesi kararlarına karşı en yakın bölge idare mahkemesine, idare ve vergi mahkemeleri ile tek hâkim tarafından verilen kararlara karşı bölge idare mahkemesine, kararın tebliğini izleyen günden itibaren yedi gün içinde bir defaya mahsus olmak üzere itiraz edilebilir 12.
İtiraz mercii, dosyanın kendisine gelişinden itibaren yedi gün içinde karar vermek zorundadır 12. Bu karar, itiraz talebinin reddi veya itiraz talebinin kabulü şeklinde olabilir 12.
İtiraz üzerine, itiraz mercii tarafından verilen karara itiraz etmek mümkün değildir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: