• Buradasın

    Dernek kuruluş işlemleri kaç gün sürer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dernek kuruluş işlemleri yaklaşık 2 ay sürer 14.
    Bu süre, belgelerin mülki amirliğe teslim edilmesiyle başlar ve mülki amirin belgeleri incelemesi için gereken 60 günlük süreyi kapsar 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dernek tüzüğü ve kuruluş bildirgesi nereye verilir?

    Dernek tüzüğü ve kuruluş bildirgesi, derneğin kurulacağı yerin mülki idare amirliğine (il merkezlerinde valiliklere veya büyükşehir belediyesi sınırları dışında kalan ilçelerde kaymakamlıklara) teslim edilir.

    Dernek kayıt numarası nasıl alınır?

    Dernek kayıt numarası almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Tüzük Hazırlama: Dernek tüzüğü, derneğin kuruluş amacı, organları ve genel kurul toplantısının sıklığı gibi hususları içerecek şekilde hazırlanmalıdır. 2. Kurucuların İmzası: Tüzük, dernek kurucuları tarafından her sayfası imzalanarak hazırlanmalıdır. 3. Mülki Amirliğe Başvuru: Hazırlanan tüzük ve kuruluş bildirimi ile birlikte, derneğin merkezinin bulunduğu ilin valilik veya kaymakamlık makamlarına başvurulmalıdır. 4. İnceleme Süreci: Mülki amir, belgeleri 60 gün içinde inceler. 5. Tescil ve Bildirim: Eksiklikler giderilirse, dernek İçişleri Bakanlığı nezdinde tutulan dernekler kütüğüne tescil edilir ve durum derneğe bildirilir. Bu süreçte, dernekler bilgi sistemi (DERBİS) üzerinden de gerekli bildirimler yapılmalıdır.

    Dernekler kuruluş bildirimi kaç gün içinde yapılır?

    Dernek kuruluş bildirimi, alındı belgesinin düzenlendiği tarihten itibaren altmış gün içinde mülki idare amiri tarafından incelenir.

    Dernek genel kurul evrakları nelerdir?

    Dernek genel kurul evrakları şunlardır: 1. Kuruluş Bildirisi: Derneğin kurucuları tarafından doldurulmuş ve imzalanmış. 2. Dernek Tüzüğü: Her sayfası kurucuların her biri tarafından imzalanmış. 3. Kurucuların Kimlik Belgeleri: Kurucuların nüfus cüzdanı suretleri ve ikametgâh belgeleri. 4. Yabancı Kurucu Belgeleri: Yabancı kurucuların Türkiye'de yerleşme hakkına sahip olduklarını gösterir belgeler. 5. Muvafakatname: Dernek merkezinin tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen yerlerde bulunacak olması halinde kat malikleri kurulunun oybirliği ile aldığı karar örneği. 6. Genel Kurul Sonuç Bildirimi: Olağan veya olağanüstü genel kurul toplantılarını izleyen 30 gün içinde mülki idare amirliğine verilir. Bu evraklar, derneğin tüzel kişilik kazanması ve genel kurulun yapılabilmesi için gereklidir.

    Dernek için ikametgah yeterli mi?

    Dernek için ikametgah yeterlidir, çünkü derneklerin tüzel kişilerin işlemlerinin yapıldığı ve devlet kayıtlarında bulunan yerin konumu, ikametgah olarak kabul edilir.

    Dernek nasıl kurulur ücretsiz?

    Dernek kurmak ücretsizdir, çünkü derneklerin kurulması için devlet tarafından herhangi bir harç talep edilmez. Dernek kurmak için izlenmesi gereken adımlar şunlardır: 1. Kurucuların Belirlenmesi: En az 7 gerçek veya tüzel kişi bir araya gelmelidir. 2. Tüzük Hazırlanması: Derneğin amacı, faaliyet alanı, üyelik koşulları gibi hususları içeren dernek tüzüğü hazırlanmalıdır. 3. Kuruluş Bildirimi ve Belgelerin Teslimi: Tüzük ve gerekli belgelerle birlikte ilgili mülki idare amirliğine başvuru yapılmalıdır. 4. İnceleme ve Tescil: Belgeler incelendikten sonra, 60 gün içinde dernek tüzel kişilik kazanır. Gerekli evraklar arasında kuruluş bildirisi, kira kontratı, kurucuların kimlik belgeleri ve yabancı kurucu varsa çalışma veya ikamet izni gibi belgeler yer alır.

    Dernek kurmak için kaç kişi gerekir?

    Dernek kurmak için en az 7 kişi gerekmektedir.