• Buradasın

    CMK 47 maddesi nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    CMK 47. maddesi, "Devlet Sırrı Niteliğindeki Bilgilerle İlgili Tanıklık" başlığını taşır ve şu hükümleri içerir 12:
    1. Devlet Sırrı Tanımı: Bir suç olgusuna ilişkin bilgiler, Devletin dış ilişkilerine, milli savunmasına ve milli güvenliğine zarar verebilecek; anayasal düzeni ve dış ilişkilerinde tehlike yaratabilecek nitelikte ise devlet sırrı sayılır 12.
    2. Tanıklık Usulü: Devlet sırrı niteliğindeki bilgilerin tanıklığı, sadece mahkeme hâkimi veya heyeti tarafından, zabıt kâtibi olmaksızın yapılır 12. Hâkim veya mahkeme başkanı, tanık açıklamalarından sadece yüklenen suçu açıklığa kavuşturabilecek nitelikte olan bilgileri tutanağa kaydeder 12.
    3. Uygulama Alanı: Bu madde hükmü, hapis cezasının alt sınırı beş yıl veya daha fazla olan suçlarla ilgili olarak uygulanır 12.
    4. Cumhurbaşkanının Tanıklığı: Cumhurbaşkanının tanıklığı söz konusu olduğunda, sırrın niteliğini ve mahkemeye bildirilmesi hususunu kendisi takdir eder 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    CMK nedir kısaca?
    CMK, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun kısaltmasıdır.
    CMK nedir kısaca?
    CMK el koyma maddesi nedir?
    CMK el koyma maddesi, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 123 ve devamı maddelerinde düzenlenmiştir. Bu maddeye göre, el koyma kararı şu durumlarda verilebilir: - Suçun işlenmesinde kullanılan eşyanın ele geçirilmesi; - Suçtan elde edilen kazanç veya mal varlığının korunması; - Delil niteliğinde olan eşya veya belgelerin muhafazası. El koyma kararı genellikle mahkeme tarafından verilir, ancak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde savcılık veya kolluk kuvvetleri de el koyma işlemi yapabilir ve bu durumda karar en geç 24 saat içinde mahkemeye sunularak onay alınmalıdır.
    CMK el koyma maddesi nedir?