• Buradasın

    Anlaşmalı boşanmada altınlar kadına mı erkeğe mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Anlaşmalı boşanmada altınların (ziynet eşyalarının) kadına ait olduğu kabul edilir 23.
    Genel olarak, düğünde kadına takılan altınlar ve paralar kadının kişisel malı sayılır ve bu şekilde kalır 4. Erkeğe takılan altınlar ise kadına özgü olanlar (bilezik, kolye, küpe vb.) ise kadına, diğerleri (çeyrek, yarım, tam altın gibi) erkeğe aittir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Boşanmada kadının en büyük hakkı nedir?

    Boşanmada kadının en büyük hakları arasında şunlar yer alır: 1. Nafaka Hakkı: Kadın, boşanma sonrası yoksulluğa düşmemesi için nafaka talep edebilir. 2. Velayet Hakkı: Çocuğun velayeti için başvurabilir ve çocuğun üstün yararı gözetilerek karar verilir. 3. Mal Paylaşımı Hakkı: Evlilik süresince edinilen malların adil bir şekilde paylaştırılmasını isteyebilir. 4. Maddi ve Manevi Tazminat Hakkı: Boşanmaya neden olan olaylarda kusurlu olan eşten tazminat talep edebilir. 5. Aile Konutu Şerhi Koyma Hakkı: Eşlerin fiilen birlikte ikamet ettiği aile konutu için tapuya aile konutu şerhi konulmasını talep edebilir.

    Boşanmada para kime verilir?

    Boşanmada para, boşanma davasının türüne ve mahkeme kararına göre farklı kişilere verilebilir. Maddi ve manevi tazminat durumunda, mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen taraf, kusurlu olan diğer eşten uygun bir maddi tazminat talep edebilir. Nafaka konusunda ise, boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek olan eş, diğer eşten mali gücü oranında nafaka isteyebilir. Boşanma sürecinde para ile ilgili kesin bir karar için bir avukattan hukuki danışmanlık almak faydalı olacaktır.

    Kadın boşadıktan sonra erkek isterse geri alabilir mi?

    Evet, kadın boşaldıktan sonra erkek tekrar ilişkiye girebilir, çünkü boşalma tamamen dışarıda gerçekleşmiş olsa bile, üretra içerisinde kalan sıvıda canlı sperm hücreleri bulunabilir ve bu hücreler gebeliğe neden olabilir. Ancak, geri çekilme yöntemi (koitus interruptus) gebelikten korunma açısından güvenilir bir yöntem değildir.

    Boşanmada erkeğin malları kime kalır?

    Boşanmada erkeğin malları, mal rejimine göre farklı şekillerde paylaşılır: 1. Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi: Türkiye'de en yaygın kullanılan rejimdir. Dolayısıyla, erkeğin malları da bu paylaşımdan etkilenir. 2. Mal Ayrılığı Rejimi: Eğer çiftler evlenirken veya evlilik süresince bir mal ayrılığı sözleşmesi imzalamışlarsa, bu durumda erkeğin malları kişisel mal olarak kabul edilir ve sadece erkeğe ait kalır. Boşanma sürecinde mal paylaşımı, mahkeme kararı ile belirlenir ve tarafların anlaşmaları durumunda bir anlaşma protokolü ile de yapılabilir.

    Boşanmada erkeğin hakları nelerdir?

    Boşanmada erkeğin hakları Türk Medeni Kanunu'na göre kadınla aynıdır. İşte erkeğin boşanmada sahip olduğu bazı haklar: 1. Tazminat Hakkı: Maddi ve manevi tazminat talep edebilir. 2. Velayet Hakkı: Çocukların velayetini talep edebilir, ancak bu karar mahkemeye bağlıdır. 3. Nafaka Hakkı: Yoksulluk nafakası veya iştirak nafakası gibi nafaka türleri için başvuru yapabilir. 4. Mal Paylaşımı Hakkı: Evlilik süresince edinilen malların eşit olarak paylaşılmasını talep edebilir. 5. Konutta Aile Şerhi Koyma Hakkı: Aile konutunun devrini önlemek için konuta aile şerhi koydurabilir.

    Anlaşmalı boşanmada ziynetten feragat nasıl yapılır?

    Anlaşmalı boşanmada ziynet eşyalarından feragat etmek için, anlaşmalı boşanma protokolünde bu yönde bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Protokolde ziynet eşyalarının erkek eşte kalacağına dair bir hüküm yer alabilir ve bu durumda tarafların sözleşme özgürlüğü çerçevesinde hareket ettikleri kabul edilir. Eğer protokolde ziynet eşyalarına ilişkin bir hüküm bulunmuyorsa ve taraflar açıkça feragat etmemişlerse, boşanma davasından sonra ziynet eşyalarının iadesi için dava açma hakları vardır.

    Anlaşmalı boşanma davası nasıl açılır?

    Anlaşmalı boşanma davası açmak için izlenmesi gereken adımlar şunlardır: 1. Protokol Hazırlığı: Boşanma koşullarını belirleyen bir anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanmalıdır. 2. Dava Dilekçesi Hazırlığı: Anlaşmalı boşanma talebini içeren bir dava dilekçesi hazırlanmalıdır. 3. Mahkemeye Başvuru: Hazırlanan dava dilekçesi ve anlaşmalı boşanma protokolü ile birlikte eşlerden birinin veya avukatının aile mahkemesine başvurması ile dava aşaması başlamış olur. 4. Duruşma Aşaması: Mahkeme, başvuruyu aldıktan sonra duruşma günü belirler. 5. Boşanma Kararının Verilmesi: Hakim, eşlerin anlaşmalı boşanma talebini ve protokolü değerlendirir ve uygun bulduğunda boşanmaya ilişkin kararı verir. Anlaşmalı boşanma sürecinde bir avukattan yardım almak, sürecin sorunsuz ilerlemesi açısından önemlidir.