• Buradasın

    3091 başvuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    3091 sayılı Kanun kapsamında başvuru yapmak için merkez ilçe sınırlarında valiliğe, diğer ilçelerde ise kaymakamlığa dilekçe ile müracaat edilmelidir 12. Başvuru, bizzat veya kanuni temsilci aracılığıyla yapılabilir 12.
    Dilekçede yer alması gereken hususlar:
    1. Başvuru sahibinin adı, soyadı, adresi ve T.C. kimlik numarası 12.
    2. Taşınmaza müdahalede bulunan kişinin ad, soyadı ve adresi 12.
    3. Taşınmaz malın cinsi ve bulunduğu yer (mevkii, ada, parsel numarası ve yüzölçümü) 12.
    4. Tecavüz veya müdahalenin yapıldığı tarih 12.
    5. Olayın özeti ve talep 12.
    Dilekçenin sonuna başvurucunun veya kanuni temsilcisinin adı ve soyadı yazılıp, imzası atılmalıdır 1. Ayrıca, başvurucuyu ispatlayacak tapu senedi, haricen satış senedi, kira sözleşmesi gibi belgeler de eklenmelidir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. artukhukukburosu.com
        1
      2. mihci.av.tr
        2
      3. 3
      4. 4
      5. 5

    Konuyla ilgili materyaller

    3091 sayılı kanun nedir?

    3091 sayılı kanun, taşınmaz mal zilyetliğine yapılan tecavüzlerin önlenmesi hakkında bir kanundur. Amaç ve kapsamı: - Gerçek veya tüzelkişilerin zilyet bulunduğu taşınmaz mallara yapılan tecavüz veya müdahalelerin idari makamlar tarafından önlenmesini sağlar. - Kamu düzenini ve tasarrufa ilişkin güvenliği korur. Başlıca hükümleri: - Tecavüz veya müdahale durumunda karar, taşınmaz malın bulunduğu yerdeki vali veya kaymakam tarafından verilir. - Başvuru, o taşınmaz malın zilyedi veya yetkili makamlar tarafından yapılır. - Başvuru süresi, tecavüz veya müdahalenin öğrenilmesinden itibaren 60 gündür, bir yıl geçtikten sonra başvuru yapılamaz. - Kararlar idari yargı yolu açık olmak üzere kesindir. Bu kanun, 15 Aralık 1984 tarihinde yürürlüğe girmiştir.