Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
28/2 maddesi, trafik cezalarında devlete ait olmayan bir plakayı devlet malı gibi gösteren araçlar için kullanılan bir koddur 2. 2023 yılı için bu ceza 427 TL olarak belirlenmiştir ve ilk 15 gün içinde ödeme yapıldığında %25 indirim uygulanmaktadır 2.
Ayrıca, Türk Ceza Kanunu'nun 28. maddesi de bulunmaktadır. Bu madde, "Cebir ve şiddet, korkutma ve tehdit" başlığı altında, kişinin karşı koyamayacağı bir cebir veya tehdit sonucu suç işlemesi durumunu düzenler 1. Bu gibi hallerde, cebir veya tehdidi uygulayan kişi suçun faili sayılır 1.
Türk Borçlar Kanunu'nun 28. maddesi ise "Aşırı yararlanma" başlığı altında, bir sözleşmede edimler arasında açık bir oransızlık olması durumunu ele alır 45. Zarar gören kişiye, sözleşmeyle bağlı olmadığını diğer tarafa bildirerek ediminin geri verilmesini isteme veya edimler arasındaki oransızlığın giderilmesini talep etme hakkı tanır 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: