• Buradasın

    14. madde 1 ve 2 bendi nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    14. maddenin 1. ve 2. bentleri farklı kanunlarda yer almaktadır:
    1. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 14. maddesi:
      • 1. bent: İşveren, bütün iş kazalarının ve meslek hastalıklarının kaydını tutar, gerekli incelemeleri yaparak bunlar ile ilgili raporları düzenler 1.
      • 2. bent: İşveren, iş kazalarını kazadan sonraki üç iş günü içinde, sağlık hizmeti sunucuları veya işyeri hekimi tarafından kendisine bildirilen meslek hastalıklarını ise öğrendiği tarihten itibaren üç iş günü içinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirir 1.
    2. Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 14. maddesi:
      • 3. fıkra: Bu Yönetmelik kapsamında kullanılan taşıtlarda, konusu suç unsuru teşkil edecek bir taşıma faaliyetinin gerçekleştirilmesi amacıyla zula olarak tabir edilen özel olarak hazırlanmış gizli/özel tertibat veya yer/bölme yapılamaz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    5271 sayılı kanun 13 ve 14 maddeleri nelerdir?

    5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 13. ve 14. maddeleri şunlardır: Madde 13: 1. Suçun işlendiği yer belli değilse, şüpheli veya sanığın yakalandığı yer, yakalanmamışsa yerleşim yeri mahkemesi yetkilidir. 2. Şüpheli veya sanığın Türkiye'de yerleşim yeri yoksa, Türkiye'de en son adresinin bulunduğu yer mahkemesi yetkilidir. 3. Mahkemenin bu suretle de belirlenmesi olanağı yoksa, ilk usul işleminin yapıldığı yer mahkemesi yetkilidir. Madde 14: 1. Yabancı ülkede işlenen ve kanun hükümleri uyarınca Türkiye'de soruşturulması ve kovuşturulması gereken suçlarda yetki, 13. maddenin birinci ve ikinci fıkralarına göre belirlenir. 2. Bununla birlikte Cumhuriyet savcısının, şüphelinin veya sanığın istemi üzerine Yargıtay, suçun işlendiği yere daha yakın olan yer mahkemesine yetki verebilir. 3. Bu gibi suçlarda şüpheli veya sanık Türkiye'de yakalanmamış, yerleşmemiş veya adresi yoksa; yetkili mahkeme, Adalet Bakanının istemi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının başvurusu üzerine Yargıtay tarafından belirlenir. 4. Yabancı ülkelerde bulunup da diplomatik bağışıklıktan yararlanan Türk kamu görevlilerinin işledikleri suçlardan dolayı yetkili mahkeme Ankara mahkemesidir.

    488 sayılı kanun 14 madde nedir?

    488 sayılı Damga Vergisi Kanunu'nun 14. maddesi, belli parayı ihtiva eden mukavelenamelerin değiştirilmesi ile ilgilidir. Bu maddeye göre: - Artan miktar, mukavelenamelerin değiştirilmesi durumunda aynı nispette vergiye tabidir. - Devir halinde, aslından alınan verginin dörtte biri alınır.

    2521 Sayılı Kanun 14. madde nedir?

    2521 Sayılı Kanun'un 14. maddesi, avda ve sporda kullanılan tüfek, nişan tabancası ve av bıçağı yapımı, alımı, satımı, taşınması ve bulundurulması izinlerini ve belgelerini belirli şartlara bağlayan hükümleri içerir. Bu maddeye göre, hiçbir şekilde bu izin ve belgeleri alamayacak olanlar şunlardır: 1. Ateşli silahla işlenen suçlardan hüküm giymiş olanlar. 2. Ruhsatlı silahı ile suç işleyenler veya silahın muhafazasındaki ihmal ve/veya kusuru sonucu başkaları tarafından suç işlenmesine neden olanlar. 3. Meskun mahalde veya yolda silah atanlar ve bu suçlardan mahkum olanlar. 4. Değişik zamanlarda ikiden fazla suçtan mahkum olanlar (hapis veya ağır hapis cezası gerektiren). 5. Devlet sırlarını açığa vurma, ideolojik, anarşik, terör ve benzeri amaçlarla şiddet eylemlerine katılanlar.