Turunç ve portakal arasındaki bazı farklar şunlardır: Görünüm: Turunç ve portakalın görünüşte çok farkı yoktur, ancak turunçun kabukları daha kalındır. Tad ve acılık: Turunç, portakaldan daha ekşi ve acımsı bir tada sahiptir. Kabuk yapısı: Turunçun kabuğu, diğer turunçgillere göre daha kalın ve pürüzlüdür. Çiçeklenme: Portakalda erkek çiçek oluşumuna rastlanmazken, turunçta %5-12 oranında erkek çiçek oluşumu görülür. Dayanıklılık: Turunç, soğuğa karşı portakaldan daha dayanıklıdır. Kullanım alanı: Turunçun kabuklarından portakal esansı elde edilir ve bu esans parfüm ve gıda sanayisinde kullanılır. Turunç, aynı zamanda portakalın aşılanmasıyla elde edilen limon, greyfurt gibi meyvelerin de atası olarak kabul edilir.