Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turunç ve portakal arasındaki temel farklar şunlardır:
- Görünüm ve Tat: Turunç, daha küçük meyveli ve sert kabuklu, ekşi-acı bir tada sahipken; portakal daha büyük meyveli, daha sulu ve yumuşak kabuklu, tatlı bir tada sahiptir 14.
- Yetiştirme Koşulları: Turunç, soğuğa daha dayanıklıdır ve -4 derecenin altındaki sıcaklıklara kısmen dayanabilirken, portakal daha hassas bir bitkidir 25.
- Kullanım Alanı: Turunç kabukları çay, tentür ve ilaç yapımında kullanılırken, çiçeklerinden ve meyvelerinden parfüm ve gıda tatlandırıcıları elde edilir 45. Portakal ise genellikle doğrudan tüketilir veya meyve suyu olarak kullanılır.
- Anaç Olarak Kullanım: Turunç, portakal ve mandalina gibi diğer narenciye türlerinin aşılandığı bir anaç olarak kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: