Buradasın
Salatalık için en iyi azotlu gübre hangisi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salatalık için en iyi azotlu gübreler arasında üre, amonyum sülfat, kalsiyum nitrat ve amonyum nitrat bulunmaktadır 35.
Azotlu gübrenin yarısı tohum ekiminden önce toprak hazırlığı sırasında temel gübreleme olarak verilmelidir 1. Kalan azotun yarısı kol atma döneminde, yarısı da meyve bağlamanın başlangıcında toprağa verilmelidir 1. Azotlu gübrelemenin hasattan bir ay önce yapılmış olması gerekir 1.
Gübreleme programı, her bir tarlanın ihtiyaçlarına ve özelliklerine göre ayarlanmalıdır 5. Bu nedenle, toprak analizi yaptırılması önerilir 35.
Gübre kullanımı ile ilgili doğru bilgi ve destek için bir tarım uzmanına danışılması tavsiye edilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: