Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patentkali gübrenin bazı faydaları:
- Nişasta içeriği ve tat kalitesini artırır 13. Özellikle patates gibi bitkilerde bu etki görülür 13.
- Kuvvetli bir gövde oluşumu sağlar ve meyveye tat verir 1.
- Kükürt isteği fazla olan bitkilere uygundur 13. Yağlı tohumlar, ayçiçeği, lahana, soğan, pırasa gibi bitkiler için faydalıdır 13.
- Organik tarım esaslarına göre sertifikalandırılmıştır 3.
- Suda çözünür olduğu için bitki tarafından kolayca alınır 13.
- Sonbaharda ekilen bitkiler için ilkbaharda üst uygulama önerilir 23.
Patentkali gübrenin sıvı gübreleme için uygun olmadığı, sadece taban ve üst gübreleme için kullanılabileceği belirtilmiştir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: