Buradasın
Organik ve sürdürülebilir tarımın amaçları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Organik ve sürdürülebilir tarımın amaçları şunlardır:
- Sağlıklı ve kaliteli gıda üretimi: Yeterli ve besleyici gıda maddelerinin uygun maliyetlerle üretilmesi 12.
- Doğal kaynakların korunması: Su, toprak ve biyoçeşitliliğin etkin ve verimli kullanılması, gelecek nesillere aktarılması 34.
- Çevreye zararın azaltılması: Tarım faaliyetlerinin çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden gerçekleştirilmesi 15.
- Ekonomik sürdürülebilirlik: Çiftçilerin ve yerel toplulukların sosyal ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi 34.
- İzlenebilirlik ve güvenilirlik: Üretimde kayıt tutularak tarımda izlenebilirliğin sağlanması ve tüketiciye güvenilir ürünler sunulması 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: